Yalçınkaya: 1 milyona yakın ağacı toprakla buluşturduk

Ağaç dikim çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Yalçınkaya bugüne kadar yaklaşık bir milyon ağacı toprakla buluşturduklarını ifade etti.

ASAYİŞ 23.03.2022 15:04:44 0
Yalçınkaya: 1 milyona yakın ağacı toprakla buluşturduk

AKÇAKALE -Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın başlattığı yeşil seferberliği kapsamında ağaçlar toprakla buluşuyor.

Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Koruklu- Özcan Petrol arasındaki yol kenarlarına ağaçlar dikildi. Yalçınkaya da bölgeye giderek çalışmalara katıldı.


YALÇINKAYA: AĞAÇLARIN ALTINDAN HALEP’E KADAR GİTME HAYALİYLE YOLA ÇIKTIK

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde bahsettiği yeşil Akçakale’yi yeniden bu unvana layık hale getirmek için çaba gösterdiklerine belirten Yalçınkaya, “Başından beri Evliya Çelebi'nin yolunda Halep-Urfa güzergahını yeşillendirmek ve ağaçların altından Halep'e kadar gitme hayali ile yola çıktık. Urfa-Akçakale yolunun 40. kilometresindeyiz. Bunu baştanbaşa ağaçla donattık ve çok güzel oldu. Diğer ağaçlarımız 3 yaşına girdi. Geri kalanı da bugün tamamlıyoruz” dedi.


YALÇINKAYA’DAN ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Ağaçları korumanın da önemli olduğunu dile getiren Yalçınkaya çiftçilere çağrıda bulundu:

“Ağacı dikmek ve yaşatmak kolay değil. Çiftçilerimize en büyük çağrımız anız yangınlarının önlenmesi, ağaçların korunması ve yaşanması için. Bunu el birliği ile başarabilirsek çiftçimiz ve buradaki vatandaşlarımız ile beraber. Bu ağaçların burada yaşama şansı var. Aksi takdirde bütün emekler, bütün gayretler boşa gider. Biz bugüne kadar ovada bir milyona yakın ağaç diktik. Ağaç dikmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

BİHA



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı