Şanlıurfa’da hacı adaylarına seminer

Şanlıurfa’da hac döneminde kutsal topraklara gidecek yaklaşık 2 bin hacı adayına yönelik başlatılan eğitim seminerleri devam ediyor.

GÜNDEM 30.04.2024 14:15:36 0
Şanlıurfa’da hacı adaylarına seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının kutsal topraklarda hac ibadeti esnasında neleri dikkat etmeleri amacıyla seminerler başlatıldı.

Eyyübiye İlçe Müftülüğü tarafından mayıs ayında Şanlıurfa’dan yola çıkacak olan hacı adaylarının ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla Eyüp Peygamber Camii’nde uygulamalı “Hac Eğitim Semineri” verildi.

Düzenlenen seminere İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, Eyyübiye İlçe Müftüsü Osman Toprak, İlçe Vaizleri ile hacı adayları katıldı.

Hacı adaylarının ibadetlerini kurallara uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kutsal yolculuk öncesinde görsel materyaller eşliğinde bilgilendirmeler yapıldı.

Seminerde hac ibadeti yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, hac seyahatinde sağlık açısından dikkat edilecekler, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine konularında bilgiler paylaşıldı.

BİHA





Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı