İl Müftüsü Tolan: Camilerimiz Ramazan’a hazır

Salgın hastalık sürecinde iki yıl aradan sonra camilerde cemaatle ilk defa teravih namazı kılınacak. Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, kentteki camilerin Ramazan ayına hazır olduğunu söyledi.

ASAYİŞ 23.03.2022 15:20:56 0
İl Müftüsü Tolan: Camilerimiz Ramazan’a hazır

ŞANLIURFA – Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayına 1 Nisan Cumagünü kılınacak ilk teravih namazının ardından2 Nisan Cumartesigecesi kalkılacak sahurla girilmiş olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl Ramazan ayında toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bireysel ve toplumsal hayata ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşıyor. Bu yılın Ramazan temasıBaşkanlık tarafından "Ramazan ve Doğruluk"olarak belirlendi.

Mübarek aya sayılı günler Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, bu ayla ilgili yapılması gereken hususlarla ilgili Ajans Urfa’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Müftü Tolan, salgın hastalık sürecinde iki yıl aradan sonra camilerde cemaatle ilk defa teravih namazı kılma sevinci yaşacaklarını söyledi. Tolan, “Mübarek Ramazan ayına çok az bir zaman kaldı. Allah bizi kavuştursun, bereketinden de istifade ettirsin. 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece inşallah sahura kalkacağız. 1 Nisan akşamda teravihe başlayacağız. 2 Nisan Cumartesi günü bu yılki Ramazan’ı Şerif başlamış olacak. Allah-u Teâla bütün milletimize hayırlı uğurlu eylesin. Pandemi nedeniyle biz iki yıl teravih namazını kılamadık. Camilerden de uzak kaldık. Kardeşlerimiz kendi imkanlarıyla kendi evlerinde kıldılar. Bu yıl yeniden camilerde teravihlerimizi kılabileceğiz. İki yıl ayrı kaldığımız için özlemişiz” dedi.

“CAMİLERİMİZ RAMAZAN’A HAZIRLANMIŞ DURUMDA”

Şanlıurfa’da camilerin Ramazan ayına hazır olduğuna vurgu yapan Tolan, vatandaşlara şu çağrıda bulundu:

“Camilerimizi doldurmamız lazım. Sadece teravih namazında değil diğer vakitlerde de Cenab-ı Allah’ın bahşettiği bu nimetten istifade etmek için camilerimizi doldurmamız lazım. Şanlıurfa ili genelinde 2 bin 107 camimiz var. Bu camilerimiz Ramazan’a hazırlanmış durumda. Bu camilerimizde kardeşlerimiz hangisine yakınsa orada ibadetini yapsın. Her camimizin programı aynı değil. Bazı camilerimizde günde bir cüz okunur, bazılarında iki cüz okunur. Hangi vakitte cüz hatim okunacağına görevli arkadaşlarımızdan öğrenebilirler.”

“DİNİ HASSASİYETİMİZİ DAHA DA YÜKSELTMEMİZ LAZIM”

Bu ayda hayır hasenat işlerinin önemli olduğuna değinen Şanlıurfa İl Müftüsü Tolan, bazı camilerde hatimle teravih kılınacağı bilgisini verdi.

“Özellikle zamanı olan kardeşlerimiz hatimle teravih namazı hususuna da dikkat edip camilerimize gitmeleri lazım” diyen Tolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir ay boyunca namazın içerisinde bir hatim bitirilmiş oluyor. Bu mübarek ayda hayır hasenat işlerini gözetmemiz, iyi davranmamız, Kur’anı bolca okumamız, zekat vermemiz, sadaka vermemiz, yetimleri, fakirleri gözetmememiz gerekiyor. Dini hassasiyetimizi daha da yükseltmemiz lazım.”

Ramazan Tolan, mübarek ayı kendilerine bir tesiri olmadan geçirip gitmenin yanlış olacağına vurgu yaparak, “Ramazan ayının bize bir tesiri yoksa demek ki boş geçmiştir. Örneğin fakiri gözetiyorsan sen ona sadıksın. Sana yardım eden bir Müslüman kardeşimize iyi davranıyorsan bu da sakadadır. Sadaka ve doğruluğu kendimize ruhumuza yerleştirmemiz lazım” diye konuştu.

BİHA



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı