Batman’dan gelen çocuk Şanlıurfa’da sağlığına kavuştu

Batman’dan gelen ağır işitme kaybı yaşayan bir çocuk Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yapılan ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

GÜNDEM 13.09.2024 12:09:10 0
Batman’dan gelen çocuk Şanlıurfa’da sağlığına kavuştu

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniği, işitme kaybı yaşayan hastalar için bölgedeki önemli bir tedavi merkezi haline geliyor.

Batman’dan gelen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kulak burun boğaz polikliniğinde ağır işitme kaybı yaşayan bir çocuğa koklear implant ameliyatı gerçekleştirdi.

Ameliyat Op. Dr. Müslüm Ayral ve ekibi tarafından yapıldı. Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Müslüm Ayral, ameliyat hakkında bilgi vererek, "Koklear implant ameliyatı, ileri derece işitme kaybı olan veya hiç duymayan çocuklar için yapılan bir operasyondur. Bugün dört yaşındaki bir çocuğun sağ kulağına implant yerleştirdik. Bir ay sonra cihaz aktif hale gelecek ve çocuğumuz dış dünyadaki sesleri duymaya başlayacak." dedi.

Şanlıurfa ve çevre illerde işitme kaybının yaygın olduğuna dikkat çeken Dr. Ayral, bu ameliyat sayesinde Şanlıurfa’daki hastaların başka illere gitmeden tanı ve tedavi alabilmesinin önemine vurgu yaptı.

Batman’dan gelen bir hasta yakını, çocuğunun ameliyatı hakkında memnuniyetini dile getirerek, “Çocuğumun işitme kaybı yüzde 95 oranındaydı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Müslüm hocanın sayesinde başarılı bir operasyon gerçekleşti. Kendisine minnettarız” dedi.

BİHA