Yalçınkaya'dan Özcan'ın Söylemlerine Tepki

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, mültecilere yönelik ırkçı söylemlerin gündeme geldiği bugünlerde Suriyeliler ile düzenlenen dostluk maçına ev sahipliği yaparak “Bu bölgede huzur, barış, kardeşlik ve kalkınma istiyoruz

GÜNDEM 31.07.2021 12:40:00 0
Yalçınkaya

Ensar ilçe Akçakale’de ırkçı söylemlere inat dostluk mesajı verildi. 

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mültecilere yönelik ırkçı söylemlerine Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Suriyeliler ile düzenlenen dostluk maçı ile cevap verdi. Akçakale Belediyesi ile Suriye İstiklal Cemiyeti Derneği tarafından 8 takımın yarıştığı halı saha turnuvası düzenlendi. Akçakale Belediyesi Spor Tesisleri’ndeki turnuvanın kupa maçını Başkan Yalçınkaya, Suriye İstiklal Cemiyeti Derneği Başkanı Mehmet Casım Fendi ve vatandaşlar izledi. Karşılaşmada Harran Sırrın futbol takımı birinci, Akçakale El Arabiya takımı ise ikinci oldu. Dereceye giren takımlara Başkan Yalçınkaya tarafından kupa ve madalyaları verildi.

Dernek Başkanı Fendi turnuva sonrası yaptığı açıklamada “Sayın başkanımıza biz Suriyelere gösterdiği ilgi alaka ve yardımlarından dolayı Suriyeliler adına teşekkür ederim” dedi. 

BAŞKAN YALÇINKAYA: BÖLGEDE BARIŞ, KARDEŞLİK İSTİYORUZ

Başkan Yalçınkaya da Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın sözlerini kınayarak şu sözlerle dostluk mesajı verdi:

“Sınırın sıfır noktası Akçakale'de Suriyeli kardeşlerimiz ile dostluk maçı yaptık. Irkçı Bolu Belediye Başkanına mesaj verdik. Tarihimizde her zaman mazlumların, mağdurların yer almış Türk milleti geçmişte İspanya'dan kaçan Yahudilere kucak açmış ve bunları bağrında barındırmış. Suriyeli kardeşlerimin mezarları Çanakkale Şehitliği'nde. Lazkiye'den, Halep'ten, Şam'dan gelenlerin mezarı orada duruyor. Bunlar bu vatanın evlatları, bu coğrafyanın parçası ve bu ümmetin birer parçası. Biz bu söylemleri şiddetle kınıyoruz. Buradan Bolu Belediye Başkanını telin ediyoruz. Kardeşçe hep birlikte Haçlı Seferlerine, batı saldırısına karşı Birinci Dünya Savaşı'nda dik durduk. Bu başımıza gelen felakette de dik durmaya devam edeceğiz. Bu şer odaklarını bu coğrafyadan çıkaracağız. Bu bölgede huzur, barış, kardeşlik ve kalkınma istiyoruz. Bu uğurda yolumuza devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Fendi tarafından Başkan Yalçınkaya’ya plaket takdim edildi.