Vekil İbrahim Özyavuz: Urfa'da Merkez Bankası Şubesi Kurulmalı

TBMM Genel Kurulu’nda söz hakkı alan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Şanlıurfa’da Merkez Bankası Şubesi kurulması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 13.01.2022 13:52:00 0
Vekil İbrahim Özyavuz: Urfa

Komşu illerimiz Gaziantep ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’de 21 ilde bulunan Merkez Bankası Şubesi maalesef Şanlıurfa’da bulunmuyor. Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve GAP’ın başkenti olarak bilinen Şanlıurfa’da Merkez Bankası Şubesinin yer almaması bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme geldi. TBMM Genel Kurulu’nda söz hakkı alan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Şanlıurfa’da Merkez Bankası Şubesi kurulması gerektiğini belirtti.  

VEKİL ÖZYAVUZ: ŞANLIURFA’DA MERKEZ BANKASI ŞUBESİ KURULMALI

Özyavuz, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Hâlihazırda Türkiye’de 20 il ve 1 ilçede olmak üzere toplamda 21 merkez bankasının şubesi mevcuttur. Günümüzde Merkez Bankaları sahip oldukları bilgi setini hem makro ölçekte hem de bölgesel düzeyde çeşitlendirmekte ve geliştirmektedir. Merkez Bankası Şubeleri büyüme ve istihdamın sağlanması gibi önemli işlere sahiptir. Şanlıurfa stratejik konumu ve sahip olduğu genç nüfusuyla gelişmekte olan bir il olması nedeniyle Merkez Bankası’nın Şubesinin kurulmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu konuda Şanlıurfamıza destek olarak şehrimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyor ve genel kurulu saygıyla selamlıyorum.”