Vefalı liderin Vefalı Başkanı!

Köşe Yazarımız İsmail Çölkesen'in Kaleminden

KÖŞE YAZISI 6.12.2022 10:56:00 0
Vefalı liderin Vefalı Başkanı!

Vefa: insanı duyguların en kıymetlisidir.
Vefa demek; vicdan, merhamet, sadakat, kadirşinaslık demektir.
Değerlerimizi, davamıza hizmeti geçenleri unutmamak, hatırlamak vefalı olmakla mümkündür.
Ancak, insanda  vicdan, yürek olmayınca vefa da  olmaz.
Bugün “dünya lideri” olarak tanımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok meziyeti var.
Birincisi kitlelere hitap gücü, ikincisi kararlılığı, üçüncüsü cesur yürek sözleri ve hepsinden önemlisi vizyonu ve de VEFA’sı.
Şanlıurfa geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı ve toplanan coşkulu kalabalık bizzat Cumhurbaşkanı tarafından “zirve” olarak tanımlandı.
Erdoğan, Urfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile Haliliye Belediyesi tarafından bir vefa abidesi olarak yaptırılan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde, muhalefetin cepte keklik gibi gördüğü Z kuşağı ile yani gençlerle bir araya geldi.
20,6 yaş ortalaması ile Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan ve gelecek seçimlerde il genelinde 250 bin gencin oy kullanacağı Şanlıurfa’da gençlerle sohbet eden Cumhurbaşkanının yanında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses de vardı.  
Dinleyenlerin içini kıpır kıpır yapan “Gülüm Benim” şarkısından, “Urfalıyam ezelden” türküsüne kadar birçok eseri İbrahim Tatlıses’e eşlik ederek seslendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, mütevazı kişiliğiyle bir kez daha kendine hayran bıraktı.
İbrahim Tatlıses orada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vefasından söz etti ve şöyle dedi:
 "Ben bu Cumhurbaşkanımı nasıl sevmeyeyim. Vuruldum, başıma kaza geldi, gözümü açtım, başımda duran Cumhurbaşkanım, o zaman başbakandı. Almanya'ya gittim. İdo yanımda telefonda direkt başbakan 'Nasıl oldu, ameliyat nasıl geçti?' Amerika'ya gittim yine İdo 'Cumhurbaşkanı arıyor' dedi. Nasıl unutayım şimdi? Vefa denen bir şey var. Yalnız semt olarak geçiyor İstanbul'da vefa. İnsanlar arasındaki vefa çok önemli. Hiçbir zaman vefasını unutmadı.”
İbrahim Tatlıses, Erdoğan’ın çok önemli bir meziyetinden söz ederken, Erdoğan da bir vefa örneği olarak ünlü sanatçının adını sonsuza kadar yaşatacak Kültür Merkezini kente kazandıran Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ı tebrik etti ve şöyle dedi: 
 “İlk defa gençlik sohbetlerinde, gençlik buluşmalarında Haliliye’de, İbrahim Tatlıses Kültür Merkezinde bugün farklı bir şey yaşadık.
Bugünkü toplu açılışla inşallah geleceğe yönelik 2023’e yönelik güzel bir adım atıldı. Zirveyi burası yaptı.”
Ben, belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, İbrahim Bey’in ismine yakışır böyle bir kültür merkezini inşa etmiş olmaları, hakikaten artık Şanlıurfa’nın tarihi boyunca da hiç unutulmayacak ve gençlerimizin çok önemli buluşma yeri olacak. 
Sanatçı İbrahim Tatlıses, adını Kültür Merkezi’nde yaşatan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a da bu vefasından dolayı teşekkür etti.
Evet, İbrahim Tatlıses bu vefayı bence fazlasıyla hak ediyor.
Neden mi?
İbrahim Tatlıses’in sesini, karakterini ya da başka meziyetlerini seven vardır semeyen vardır, buna saygı duyarım.
Ancak, yiğidi öldür, hakkını inkar etme derler. 
Bugün kaç tane sanatçının memleketinin neresi olduğunu biliyoruz. Hiç düşündünüz mü? 
Kaç sanatçı katıldığı programlarda sık sık memleketinin adını zikrediyor.
Bir elin parmaklarının sayısını geçmez bence.
Ama Türkiye’nin tüm vilayetlerine gidin, bir yolda durun ve geçenlere sorun İbrahim Tatlıses nereli? diye. Size mutlaka Şanlıurfalı olduğunu söyleyecektir.
Bundan daha güzel kent reklamı olur mu?
Bundan dolayıdır ki benim her zaman ”Yiğit insan” olarak tanımladığım Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a, usta sanatçının adını  Kültür Merkezine verdiği için bir teşekkür de ben yapıyorum.
Mehmet Canpolat: hizmetleriyle, vizyonuyla, liderlik vasfı, merhameti, hoşgörüsü, memleket sevdası ve hepsinden önemlisi vefa’sı ile Vefalı liderin Vefalı Başkanı olduğunu kanıtladı bence.
Allah (c.c.); bize vefa gösterenlere sahip çıkma meziyetini nasip eylesin.  Vefa’lı olanlara selam olsun.
 
Kalın sağlıcakla
İsmail ÇÖLKESEN