UYGAR BURSLULUK SINAVI YAPILDI 

Sadece Lise eğitimi veren Uygar Koleji 19 Mart Cumartesi günü pandemi sonrası ilk bursluluk sınavını yaptı.

EĞİTİM 21.03.2022 14:35:00 0
UYGAR BURSLULUK SINAVI YAPILDI 

Sadece Lise eğitimi veren Uygar Koleji 19 Mart Cumartesi günü pandemi sonrası ilk bursluluk sınavını yaptı.

Pandeminin en fazla etkilediği alan olan eğitimin bir an önce toparlanması, öğrencilerin geçmişe dönük eksiklerini kapatması adına yeni eğitim öğretim yılı için erken kayıtlara başlayacak olan Uygar Kolejinde bir nevi kabul sınavı olan bursluluk sınavına ilgi çok yoğundu.

Veliler de öğrencilerinin eksiğinin bilincinde olup durumlarını öğrenmek adına çocuklarını sınava koymak için hava muhalefetine rağmen erken saatlerde Uygar Kolejinin yolunu tuttular.
Sabah 09.00 da başlayan ve üç seans olarak uygulanan bursluluk sınavları saat 17.30 da bitti.
En çok öğrenciye eğitim bursu verecek sınav olması dolayısı ile katılımın çok yoğun olduğu bursluluk sınavına en fazla liselere giriş sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencileri katıldı.
Bursluluk sınavı sonrası öğrenciler hem kendi seviyelerini öğrenmiş olacak hemde bir dahaki eğitim öğretim yılı için eğitim bursu kazanmış olacak.
Sınav sonrası açıklama yapan Uygar Koleji yöneticileri sınav ile ilgili şunları söyledi.
1626 kişinin başvurduğu bursluluk sınavı günü kar yağışı nedeni ile bizler katılımın düşeceğini beklerken velilerimiz ciddi bir fedakarlık göstererek erken saatlerde okula gelmeye başladılar.

Öğrenciler ise sabırla sınavın son anına kadar sorularını çözdüler. Zannedersem hafta içi sonuçlar açıklanır, öğrenci ve veliler ile paylaşmış oluruz. Amacımız çok fazla öğrenciyi eğitim burnumuzdan faydalandırmak olacaktır.
Yaptığımız geniş katılımlı ücretsiz bursluluk sınavımızın şehrin eğitimine katkı sunmasını diliyoruz.