Türkiye'den önemli açıklama: Vatandaşlarımız Ukrayna'nın doğu bölgerinden ayrılmalı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı vatandaşlara Ukrayna’nın Doğusundaki bölgelerden ayrılmalarını tavsiye etti. Bakanlık Acil durumlarda Kiev Büyükelçiliği ve Konsolosluk Çağrı Merkezi ile irtibata geçilmesini istedi.

DÜNYA 22.02.2022 08:25:00 0
Türkiye

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Türk vatandaşlarına bölgeden ayrılmaları tavsiyesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donetsk ve Lugansk'ı tanıma kararı aldıklarını açıklamasının ardından söz konusu bölgeye seyahat uyarısında bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ukrayna’nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Ukrayna’nın Doğu bölgelerindeki son gelişmeler çerçevesinde, vatandaşlarımızın Ukrayna’nın Doğu bölgelerinden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz ile temas etmeleri önerilmektedir. Acil durumlarda Kiev Büyükelçiliğimiz (+380632114765 ; +380632557748) ve Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi (0312 292 2929) ile irtibata geçilmesi mümkündür."