TC Erbil Milletvekili ' Türkmen dili (Türkçe) IKBY'nin(Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) tüm okullarında seçmeli ders olarak okunmasını önerdi

TC Erbil Milletvekili ' Türkmen dili (Türkçe) IKBY'nin(Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) tüm okullarında seçmeli ders olarak okunmasını öneriyorum' Dedi.

SİYASET 4.10.2022 17:58:00 0
TC Erbil Milletvekili

Bölgenin eğitim bakanlığının Eğitim projesi yasa taslağı 4. Nolu oturumunda ITC Erbil Milletvekili ' Türkmen dili (Türkçe) IKBY'nin(Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) tüm okullarında seçmeli ders olarak okunmasını öneriyorum' ifadesini kullandı.

Meclisin 4. Noldu oturumunda, Irak Türkmen cephesi Erbil milletvekili İmdat Bilal konuşmasında 'Türkmen dili (Türkçe) IKBY'nin tüm okullarında seçmeli ders olarak okunmasını öneriyorum' dedi.

Konuşmanın devamında "Türkçe önemli birdir Türkiye başta olmak üzere Azerbaycan Kazakistan bir çok ülke Balkanlar Türkçe konuşuyorlar ve bu bölgenin çıkış noktası Türkiye’dir Avrupa’ya ticareti geliştirmek iş imkanlarini elde etmek ve kültür sosyal anlamda ilişkileri güçlendirmek için bu önemlidir" dedi.