Tabela asmakla olmuyor bu işler

AK Parti Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci, artan boğulma vakalarıyla ilgili açıklamada bulundu.

SİYASET 28.07.2021 10:25:00 0
Tabela asmakla olmuyor bu işler

AK Parti Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci, artan boğulma vakalarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Muhalefetin büyük bir tepkiyle dile getirdiği boğulma vakalarına Başkan Deveci'de sessiz kalmadı.

Başkan Süleyman Deveci açıklamasında “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” tabelası elbette ki yetmez. Ve bu tabela, biz temsil ve yetki makamlarının mesuliyetini ortadan kaldırmaz” diyen başkan Deveci şu ifadeleri kullandı:

“Yanı başında mesire alanlarının olduğunu da biliyoruz.

Urfa’nın bu sıcağında gölün hemen yanı başındaki mesire alanlarına gidip ayağını suya değdirmek arzusu elbette ki insani bir duygu olsa gerek.

Ancak göl suyu derinliği ayağını atar-atmaz kayboluyor insan.

Ve tatlı su deniz suyu İle aynı kaldırma kuvvetine sahip değil. Bir dalgıç deniz suyunda dalmak İçin 8 kg’lık ağırlık kullanırken, tatlı suda bu ağırlık 2 kg’dır.

Dolayısıyla insan yüzme bilse dahi tatlı suda su üstünde kalmamak.

Saatlerce denizin üstünde kalabilen bir kardeşiniz olarak, baraj gölünde aynı yanılgıya düştüm ve boğulma tehlikesi geçirdim yıllar önce. Ve o gün-bugün bir daha ayağımı bile göl suyuna değirmedim bir daha. Çünkü göl suyunda yorulduktan sonra su üstünde dinlenme imkanı yoktur ve kişi çok iyi yüzse bile kıyıya varamadan boğulabilir.

En doğru davranış, göl suyundan uzak durmaktır...

Fakat, madem gölün hemen yanı başında mesire alanları yapmışız; önlem olarak “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” tabelası elbette ki yetmez. Ve bu tabela, biz temsil ve yetki makamlarının mesuliyetini ortadan kaldırmaz.

Yasak olan birçok şeyi yaptık ya da yapıyoruz. Önlem olarak, polis var, bekçi var, jandarma var, yargı var.

Bu nedenle;

1- Mesire alanlarının olduğu bölgelere insanların suya girebileceği plaj ya da plajlar yapmak veya bu alanlara yüzen havuzlar yapmak.

2- Mutlaka cankurtaran görevlendirmek ve görevli cankurtaranların sürekli mobil halde mesire alanı çevresini kontrol etmeleri gerekir. (plaj yada gölün içinde havuz yapmak zaman alsa bile cankurtaran görevlendirmek aciliyetimiz olmalı.)

Mesire alanlarında görevlendirdiğimiz insanların sadece kapıda para almaları yada ofislerinde yüksek sesle müzik dinlemeleri bir önlem değildir.

Aileler yok olmasın...

Boğulma haberlerini okumak rutinimiz olmasın...

Buyrun, tez zamanda önlemler alalım...

Ve ne olur gençler, sudan uzak durun. Size yalvarıyoruz...” çağrısında bulundu.