Siverekli Gencin Radyocu Olma Hayali

1996 Şanlıurfa-Siverek doğumlu Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezunu Ferit Özen'in tek hayali var oda Radyocu olmak...

GÜNDEM 10.06.2021 14:58:00 0
Siverekli Gencin Radyocu Olma Hayali

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğup büyüyen 25 yaşındaki Ferit Özen, küçüklüğünden beri radyocu olmak istediğini ve bu hayalinin gerçekleşebilmesi için çok çalıştığını söyledi.

Radyocu olmak istediğini aktaran Ferit Özen Allah nasip ederse bu hayalimi gerçkeleştirmek istiyorum.  Özen; 1996 Siverekte doğdum. Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezunum. Üniversite yıllarımda çok fazla Üniversite toplulukların  yer aldım ve komite  başkanlıklarını yürüttüm. Şu an Şanlıurfa teknokentte faaliyet gösteren Filamentto Katmanlı Üretim Teknolojileri firmasında Endüstriyel tasarımcı olarak görev yapıyorum. 2017'den beri Gençlik ve Spor Bakanlığında Gençlik kamplarında, Grup liderliği yapıyorum ve halen faal olarak görev yapmaktayım. Şanlıurfa Deneyap Atölyelerinde Tasarım ve Üretim Eğitmen görevimide  sürdürmekteyim. Afet ve Acil haberleşme alanında; amatör telsizciyim(TA8KFO) ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti(TRAC) Şanlıurfa şubesi yönetim kurulunda yer almaktayım. Yeni Kurulan Ulak Arama Kurtarma, Medikal Müdahale, Haberleşme ve Doğa Sporları(ULAK-MED) derneğinin kurucu başkan yardımcısıyım. AFAD Gönüllüsü ve GSB Damla topluluğu gönüllüsüyüm. Köy okullarını boyama, kütüphane kurma ve çocuklarla etkinlik yapma gibi birçok gonüllü faaliyetlerde yer alıyorum. Şu an Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP) Gençlik Liderliği eğitimini alarak, staj çalışmalarımı yapmaktayım. Kendi mesleğim dışında çok farklı hobiler ile uğraşıyorum. Özellikle bilgisayar, yazılım ve elektronik konusunda hobiler edinmekteyim. Gençlik alanlarında, öğrencileri yarışmalara(teknofest, hackathon vb) hazırlama, tecrübelerimi paylaşma ve mentörlük yapmaktayım. Her hafta 10 kişilik öğrencilerimle bir araya gelerek farklı etkinlikler yapmaktayım. Örneğin; sosyal sorumluluk projesi, ünlü şahsiyetlerini tanıma, kitap okuma halkası, değerler eğitimi, rehberlik çalışmaları vb birçok faaliyetler rutin olarak yapmaktayım. Bu kadar işim arasında en çok istediğim radyocu olmak. Uzun yıllardan beri bir radyoda çalışmanın hayalini kuruyorum" açıklamasında bulundu.