Siirt İl Jandarma Komutanlığından Basın Açıklaması

Siirt İl Jandarma Komutanlığından Basın Açıklaması

RESMİ AÇIKLAMA 18.12.2018 09:06:19 0
Siirt İl Jandarma Komutanlığından Basın Açıklaması

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, Bitlis ilinden Diyarbakır iline göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi elde edilmiş olup, söz konusu göçmenlerin yakalanması maksadıyla Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Baykan İlçe girişinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde; Bitlis ilinden Diyarbakır ili istikametine doğru seyir halindeki yolcu otobüsünde yapılan kontrolde, yasadışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen (11) Afganistan’lı, (1’i kadın) (3) Pakistan vatandaşı olmak üzere toplam (14) yasadışı göçmen ile bu şahıslara organizatörlük yaptığı değerlendirilen (M.B.K) ve (Z.Ş) olmak üzere (2) şüpheli yakalanmıştır.

 

Yasadışı göçmenleri taşıyan yolcu otobüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği toplam 559 TL ve Yasadışı göçmenlere 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca toplam 40 bin 166 TL idari para cezası uygulanmıştır.

 

Söz konusu otobüste yapılan detaylı kontrolde de, otobüsün yolcu koltuğu altında çanta içerisinde saklanmış (699) paket Bandrolsüz kaçak sigara ele geçirilmiş, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen (Z.K.) ve (H.A.) isimli (2) şüpheli yakalanmış, şüpheliler hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.

 

Söz konusu olayla ilgili olarak Baykan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.

 

Organizatör olduğu değerlendirilen (2) şüpheli hakkında soruşturma işlemi başlatılmış olup, yakalanan yabancı uyruklu şahıslar ise işlemlerinin tamamlanmasına müteakip, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecektir.

 

Siirt İl Jandarma Komutanlığı başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam edecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.