Tarih: 16.08.2023 10:44

Şanlıurfa’da Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kronik iyileşme problemi olan yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok hastalıkta hızlı iyileşme sağlayan kapsamlı hiperbarik oksijen tedavi merkezi açıldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Op. Dr. Alev Esercan, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nin Cuma gününden itibaren hizmet vermeye başladığını duyurdu.

ESERCAN: HASTALARIMIZI İL DIŞINA SEVK ETMEK ZORUNDA KALMAYACAĞIZ

“Daha öncesinden il dışına sevk etmek zorunda kaldığımız kronik yara bakım hastalarımız, yanık hastalarımız, diyabetik ayaklı olan hastalar veya travma hastaları gibi çeşitli hastalarımızı artık tedavilerini merkezimizde gerçekleştirebileceğiz.” diyen Esercan, şunları kaydetti:

“Bu tür hastalarımızı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hiperbarik tedavi merkezimize tedavi için bekliyoruz. Hafta içi her gün 08.00 ile 16.00 saatleri arasında poliklinik hizmeti ve 7/24 haftanın her günü acil olan hastalarımıza müdahale için merkezimiz açılmış bulunmaktadır. İlimize hayırlı olsun” dedi.

YEŞİLGÜL: HASTALARIMIZ 182 VE MHRS RANDEVU ALARAK POLİKLİNİĞİMİZE BAŞVURABİLİRLER

Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzm. Dr. Özge Yeşilgül, de tedavi merkezinin kullanım alanlarından bahsederek, şöyle konuştu:

“Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmaktayım. Hiperbarik oksijen tedavi ünitemiz artık hizmet vermeye başladı. Hiperbarik oksijen tedavisi bir atmosferden daha yüksek basınç altında ‘Bu yaklaşık denizin altında 14- 15 metreye tekabül ede’ Yüksek basınçlı bir odada aralıklı olarak oksijen solunmasıyla verilen bir tedavi şeklidir. Biz bu Hiperbarik oksijen tedavisini daha çok oksijenlenmenin eksik olduğu hastalıklarda etkin bir şekilde kullanabiliyoruz. Mesela örnek vermek gerekirse; uzun süreli iyileşmemiş yaralar, kemik enfeksiyonları, onun dışında kışın sıklıkla karşılaştığımız karbonmonoksit zehirlenmeleri, traş yaralanmaları, nekrotizan, yumuşak doku enfeksiyonları, radyasyon hasarı, onun dışında ani işitme kaybı ve görme kayıplarında başarıyla uygulayabiliyoruz. Hastalarımız 182 ve MHRS randevu alarak polikliniğimize başvurabilirler.”

BİHA





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —