ŞANLIURFA HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN ŞUBE KONGRESİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

ŞANLIURFA HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN ŞUBE KONGRESİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

EĞİTİM 21.11.2022 23:10:00 0
ŞANLIURFA HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN ŞUBE KONGRESİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

2022 Mart ayında il temsilcilik yetkisi verilen Ömer Özyavuz ve yönetimi tarafından kısa zamanda Şanlıurfa'da şube olma  sayısına oluşan şimdi bin üyenin üstünde üyesi olan Hürriyetçi Eğitim Sen olarak ilk il kongresini yaptı Genel Başkan Levent Kuruoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Öztürk'ün katılımıyla gerçekleşen kongrede Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Öztürk yaptı. 587 kişinin oy kullandığı seçimde 587 geçerli oy sayıldı. Kongrede konuşan il Başkanı Ömer Özyavuz Açılış selamlama konuşması yaparak tüm üyelere desteklerinden ötürü teşekkür etti. Genel Başkan Levent Kuruoğlu Şanın, şerefin, vatan sevgisinin vücut bulmuş hali kadim şehrimizin güzide insanlarını Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Merkez Yönetimi adına saygıyla selamlıyor yurt sathına yayılmış hürriyet ateşinin meşalelerini ellerinde tutan tüm sevdalıların selamlarını iletiyorum.
Değerli dostlarımız bir hayal uğruna yaklaşık bir yıl önce yollara döküldük, bir yağmur damlasıydık, göl olduk, büyüdük sel olduk! Sizlerin güven ve azmi sayesinde de sendikal dünyanın okyanusu olacağız ve hak davamızı yaymak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Dedi.
Verdiğimiz mücadele hak ile batıl, siyah ile beyaz, doğru ile yanlış, hürriyet ve zulüm arasındaki fark kadar nettir, katidir ve yüreklidir. Bir avuç cesur yürek ile başlattığımız bu mücadelede sık sık yapamazsınız, başaramazsınız, yok olur gidersiniz, böyle gelmiş böyle gider” gibi ifadeler duyduk ancak bildiğimiz bir şey vardı ki; o da yaşam şansımızın mücadele azmimiz kadar olduğuydu. Değerli gönül dostlarım bir gün bile olsun karamsarlığa kapılmadık, yılmadık, yıldırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz de. 
Eğitim camiasını ilgilendiren her türlü yanlış uygulamada, danışılan, mücadele eden ve yılların sendikaları ile artık aynı masada karar veren merci haline geldik. Kibirlenmeden, ayrıştırmadan, kucaklayarak, gönüllere inerek bu tavrımız ve tutumumuz devam edecektir. Demokratik haklar sonucu kurulmuş ancak demokratik hakları seçimlerinde örseleyen sendikal oluşumlara dahi ders verir olduk. Bu bizler için büyük gurur kaynağıdır değerli dostlarım. 
Öğretmenlik Meslek Kanunu gibi garabet bir kanun çerçevesinde ortaya koymuş olduğunuz şanlı mücadele sadece Urfa’da değil tüm ülkede örnek teşkil etmiştir, hepinizin yüreklerine sağlık. Bugün burada sözde değil özde bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Koltuk sevdalısı değil hak yolunda mücadele eden cesur yüreklerin birliğini ortaya koyuyoruz. Kutsal emeğimiz, alnımızın teri için kim bir taş üstüne taş koyduysa Allah hepsinden razı olsun diyor ve toyumuzun kutlu olmasını diliyorum. Var olun!''
diyerek sözlerini bitirmiştir.