Şanlıurfa Ceylanpınar Gümrük Kapısı Şubat Ayı Sonunda Kapanacak

Şanlıurfa Ceylanpınar Gümrük Kapısı Şubat Ayı Sonunda Kapanacak...

EKONOMİ 12.02.2026 22:14:00 0
Şanlıurfa Ceylanpınar Gümrük Kapısı Şubat Ayı Sonunda Kapanacak

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Ras al-Ayn ve Hammam sınır kapıları, şubat ayı sonunda mali nedenlerle kapatılacak.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan bazı sınır kapılarının şubat ayı sonuna kadar kapatılacağını açıkladı.

Sınır kapılarının kapatılması ile ilgili karar, Suriye Hükümeti tarafındaki ilgili gümrük kurumlarından gelen yazılar doğrultusunda alındığını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Gümrük Kapısı karşısındaki Ras al-Ayn Gümrük Kapısı ile Zeytin Dalı Gümrük Kapısı karşısındaki Hammam Gümrük Kapısı, şubat ayı sonu itibarıyla kapatılacak.

Yapılan açıklamada sınır kapılarının kapatmanın sebepleri arasında işletme giderlerinin yüksek olması, alternatif kapıların yakınlığı, alanın devlete ait olmaması ve mali sebeplerin bulunduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, kararın Suriye Arap Cumhuriyeti Sınırlar ve Gümrük Genel Kurumu’ndan gelen yazı ve Şam Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği aracılığıyla kendilerine ulaştığını duyurdu. Şubat sonuna kadar kapıların kapanmasına ilişkin hazırlıkların tamamlanacağı bildirildi.