ŞANLIURFA AK PARTİ’DEN GÜÇLÜ ADAY ADAYI FARUK PINARBAŞI

BAŞVURUSUNU YAPTI SAHAYA İNDİ

SİYASET 22.03.2023 17:09:00 0
ŞANLIURFA AK PARTİ’DEN GÜÇLÜ ADAY ADAYI FARUK PINARBAŞI

Şanlıurfa’da AK Parti’nin en önemli isimleri arasında yer alan, Birecek İlçesindeki iki dönem belediye başkanlığı süresince iz bırakan hizmetleriyle “efsane başkan” olarak anılan Av. Mehmet Faruk Pınarbaşı, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. Son yerel seçimlerde de AK Parti’nin Birecik’teki başarısının mimarı olan Pınarbaşı’nın adaylığı sevinçle karşılandı.

Kalabalık bir grupla geldiği AK Parti İl Binasında adaylık başvurusunu yapan Pınarbaşı, her fırsatta dile getirdiği gibi partisinin neferi olduğunu bir kez daha vurguladı.

Siyasi kulislerden alınan bilgiye göre, birçok partiden adaylık teklifi gelmesine rağmen geri çeviren, AK Parti çizgisinden kopmayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığını her fırsatta dile getiren Faruk Pınarbaşı, ilkeli siyasetiyle tanınıyor.

Coşkulu kalabalığın alkışları arasında adaylık başvurusunu yaptıktan sonra ekibiyle birlikte konvoylar halinde sahaya inen Faruk Pınarbaşı, seçim çalışmalarının startını verdi.

FARUK PINARBAŞI KİMDİR?
Birecik doğumlu olan, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan iş insanı olarak “Fakir fukara babası” olarak tanınan Faruk Pınarbaşı, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu. Serbest avukatlık yaparken, aktif siyasete başlayıp, mesleğindeki başarısını belediyecilik hizmetleriyle de sürdüren Mehmet Faruk Pınarbaşı, doğup büyüdüğü ilçeye birçok ilkleri getirdi. 2 dönem belediye başkanlığı süresince ilçenin çehresini değiştiren Mehmet Faruk Pınarbaşı, son yerel seçimlerde ise belediye başkanlığına aday olmasa da ilçeyi karış karış gezip partisinin ilçedeki başarısında aktif rol oynadı. Faruk Pınarbaşı, evli, 2 çocuk ve 3 torun sahibi