Salon değil, saha siyasetçisi!

Gazeteci İsmail Çölkesen yazdı;Salon değil, saha siyasetçisi!

KÖŞE YAZISI 19.09.2021 11:34:00 0
Salon değil, saha siyasetçisi!

Salon değil, saha siyasetçisi!
 
Tek başına teşkilat!
 
Bazı siyasetçiler vardır insanı siyasetten soğutur, ama bazıları da vardır ki insanı siyaset yapmaya özendirir, siyasetçiye olan güveni tesis eder. 
 
Türk siyasetinde yeni bir kavram var artık. Bir yanda Salon siyasetçileri diğer yanda Saha siyasetçileri. Sahada olanlar, halktan korkmayanlar, yaraları olmadığı için gocunmayanlardır. 
 
Salon siyasetçilerinin ise saha ile pek işleri olmaz. Onlar bir taraftan kafa kol ilişkileri ile bir yerlere gelme çabalarını sürdürürken, salonlarda kürsüye çıktılar mı mangalda kül bırakmazlar.  Yani herkes onları tanımasa sanırlar ki dünyayı kurtarmış.
Oysa çok şey konuşurlar ama hiçbir şey söylemezler. 
Yani konuşmaya konuşurlar da laf kalabalığından öteye gidemezler. 
Saloncular halkın dilinden de anlamazlar. 
Halkın derdi onları hiç bağlamaz.
Onlar için varsa yoksa koltukta olmak. 
Ama genç jenerasyonda öyle siyasetçiler var ki insanın göğsü kabarıyor. 
Tam anlamıyla saha siyasetçileriyle Türkiye’nin geleceğine dair inancımız daha da güçleniyor. Rabbim sayılarını artırsın. 
İşte onlardan birisi AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Bahattin Yıldız…
Geçmiş dönem AK Parti İl Başkanı olan ve benim her zaman “atom karınca” diye nitelendirdiğim Bahattin Yıldız, gençliğinin verdiği dinamizm, bilgi birikimi, mütevazı tavrı ve sempatisiyle vatandaşlarımızın siyasetçiye, siyaset kurumuna karşı olan ön yargılarını kırıyor.
Dava adamı kimliğiyle hiçbir yere sapmadan yoluna devam eden Yıldız, son günlerde yine fırtına gibi esiyor. Sahaya heyecan ve motivasyon getiren, adeta tek başına teşkilat gibi çalışan, yorulmak nedir bilmeden gece gündüz kapı kapı gezen Bahattin Yıldız’ı görenler şaşırmıyor. Çünkü, sahadan hiç ayrılmadı. Salon siyasetçiliğini ise hiç yapmadı.
 
Ufukta bir seçim var mı? Bu konuda  her an her şey olabilir. Ama en erken önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar olabileceğini düşünmüyorum. 
Seçimlerin zamanında yapılma ihtimali yani 2023’te yapılma ihtimali de olaslıklar arasında. 
Mevcut ekonomik tabloda seçime hemen gitmek iktidarı yıpratır. 
Çünkü, hiç hesapta olmayan, dünya devi ülkeleri bile ekonomik anlamda sarsan bir virüsle iki yıldır mücadele ediliyor.
Ön yargılı olanlar neredeyse bu virüsten de Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutacaklar.
Son iki yıldaki olumsuzluklar ve ekonomiye zarar veren gelişmeler virüsle de kalmadı ki.
Bir yandan çığı felaketleri, bir yandan depremler, ardından art arda yaşanan yangınlar. 
Bunca yükün altından kalkmayı kolay sanıyor muhalefettekiler. 
İşte muhalefetin halkı bu yönde yanlış bilgilendirmelerini önlemede en büyük görev iktidar partisi mensuplarına düşüyor. 
Şanlıurfa’da Bahattin Yıldız, sahada kapı kapı gezip işte bunları anlatıyor. Halkın kandırılmasına izin vermiyor ve gittiği her yerde de yoğun bir sevgi ile karşılanıyor. 
Atom Karınca, Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde nereden nereye geldiğini anlatıyor, bu anlattıklarını da resmi rakamlarla belgeliyor.
AK Parti'nin büyükşehir ve merkez ilçelerin yanı sıra bir tanesi hariç tüm ilçelerin AK Parti'li belediye başkanlarının yönetiminde olduğu son seçimlerde İl Başkanı olan Bahattin Yıldız, böyle devam ederse yapılacak ilk seçimde bir rekora daha imza atar. 
Ayaklarına, diline sağlık Atom Karınca. 
Yolun açık olsun.


Kalın Sağlıcakla 
İsmail Çölkesen