Sahnede değil sahada!

Gazeteci İsmail Çölkesen: Yaptığı hizmetlerle ezberleri bozan bir kesime değil, herkese hizmeti şiar edinen Belediye Başkanını yazdı...

KÖŞE YAZISI 16.10.2022 10:26:00 0
Sahnede değil sahada!

Sahnede değil sahada!
 Bir kesime değil, herkese hizmet!
 Onu izlemeye devam edin!
 
Sokağa çıkıp vatandaşlara “Sizce iyi bir belediye başkanı nasıl olmalı? Diye sorsanız herkes kendince öncelikli olan kriterleri sayar.   Ancak, yapılan araştırmalara göre  iyi bir siyasetçide aranan kriterler şöyle sıralanıyor:
Dürüstlük, tutarlılık, akıllı, mantıklı, uyumlu, diplomatik, kararlı, iyi huylu, dinleyici, öngörülü, sezgisi keskin, ahlaklı, açık sözlü, empati kurabilen, sabırlı, dik duruşlu, iyimser, umut ve güven veren, aklı başında, dayanıklı, bağımsız, sıcakkanlı, dostça, tecrübeli, inançlı, enerjik, bilgili, kültürlü, kendini kontrol edebilen, karar verme gücü ve yetkinliği yüksek, disiplinli, özgüvenli, küresel düşünebilen, geniş ufuklu, vizyoner, yardımsever, rahat tavırlı, nezaketli, saygın, ağır başlı, dayanışmacı, geçimli… olarak sıralanıyor. Say say bitmiyor.
Bana sorsalar ben tek bir şey söylerim “Yiğit olmalı” yani güçlü ve yürekli olmalı derim. 
Çünkü, sadece siyasetçiler için değil her meslek grubundan insanda aranması gereken öncelikli kriter bu olmalı bence. Çünkü, Yiğit  olmak sadece iyi bir belediye başkanı olmanın değil, insan olmanın gereğidir.  
Dün gece değerli meslektaşım Ömer Ağ’ın “Panorama” programının canlı yayın konuğu olan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ı izlerken, bir siyasetçi yukarıda saydığım “İyi siyasetçi” kriterlerinin tamamını taşır mı ? diye düşündüm. 
Kahvemi yanıma alıp yudumlarken programı can kulağıyla dinledim. 
Bir Şanlıurfalı olarak göğsüm kabardı. 
Deneyimli gazeteci kardeşimin tüm sorularına içtenlikle yanıt veren, dili teklemeyen, yan çizmeyen, dobra dobra yanıt veren, akıcı üslubuyla ve son derece akıllıca kullandığı vücut diliyle hayranlıkla izlememek mümkün değildi.  
Hepsinden önemlisi samimiyeti gözden hiç kaçmayan ve benim her zaman “Urfa Yiğidi” diye tanımladığım Mehmet Canpolat’ın hizmetlerini dinlerken bile nefesim kesildi. 
Hizmet derken yol, kaldırım, temizlik gibi rutin hizmetleri kastetmiyorum. 
Bu hizmetleri zaten her belediye başkanı karınca kararınca yapıyor ya da yapmaya çalışıyor. 
Önemli olan başka belediyelere rol model olacak vizyoner projelerle toplumun tüm kesimlerine dokunabilmektir. 
Yani bir kesimin değil, her kesimin başkanı olmaktır. 
Nüfus yoğunluğu ve yüzölçümü küçük olan yerleşim birimlerinde hizmet üretmek daha kolaydır. Önemli olan yoğun nüfusun beklentilerine yanıt verebilmektir. 
Haliliye 400 bin nüfusuyla Şanlıurfa'nın nüfus bakımından en yoğun ilçesi. 
Bir kesimi mutlu etseniz diğerini edemezsiniz. Ama Mehmet Canpolat her kesimi memnun eden vizyoner projeleriyle zoru başarıyor bence. 
Kolayı herkes yapar önemli olan zoru başarmak değil midir?
Bakın Haliliye’nin birçok projesini başka belediyeler referans alıyor. 
Sahnenin değil, sahanın adamı olduğu her halinden belli olan Canpolat nelere değindi özet geçeyim.
İşsizlikle mücadele, 
Konut sorununa çözüm projeleri, 
32 merkezde toplam 170 mahalleye verilen tüm hizmetler,
Park, bahçe çalışmaları, temalı ve güvenli parklar.
Yeni yerleşim alanları, 
Gastronomi merkezi, 
Trafik Parkı, 
Geleneksel El Sanatları Merkezi’nde verilen hizmetler,
Spora ve sporcuya verilen önem, 
Turizm,
Yaşlıya, engelliye, gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik projeler, 
Sosyal belediyecilik hizmetleri (Aşevi, evde bakım hizmetleri, yeni yapılacak 10.000 kişilik aşevi, sosyal market, çölyak ve fenilketonüri hastalarına gıda desteği, her gün 24.000 kişiye yemek……..saymakla bitmez)
Başkan Canpolat, programda Gastronomi Merkezi ile ilgili son dönemlerdeki eleştiriye de son derece samimi bir yanıt verdi.
Bu merkez ile esnafın işlerinin olumsuz etkilendiği gibi saçma bir söylemle ilgili, “Ben esnaf çocuğum” diyerek konuşmaya başlayan Canpolat, “Gastronomi merkezimiz randevu ile müşteri kabul ediyor. Fiyatları da esnafımızla rekabet etmeyecek düzeyde belirliyoruz. Bu konu ile bizzat ilgileniyorum. Biz isteseydik 200 metrelik değil 2.000 metrelik yer yapardık. Ama bizim amacımız burada para kazanıp, esnafımıza rakip olmak değildir. Bizim amacımız model olmaktı ve Gastronomi Merkezimizin gördüğü ilgili ne kadar doğru bir karar verdiğimizin göstergesidir" dedi.
Sık sık esnaf ve esnaf çocuğu olduğuna vurgu yapan Başkan Canpolat, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlarken, muhalefet partisi temsilcilerinin bile övgü dolu yorumu dikkat çekiciydi. 
Belediye işçilerine de müjde veren Başkan Canpolat, yakında davullu zurnalı sözleşme yapacaklarını ve işçilerinin Haliliye Belediyesinde çalışıyor olma ayrıcalığını yaşayacaklarını söyledi.
Bir yandan temeller atan, diğer yandan açılışlar serisini sürdüren Canpolat, 
Ak Parti gençlik kollarında başlayan siyasi geçmişi, İl teşkilatında başkan yardımcılığı ve STK başkanlığı görevleri, iki dönem ilçe başkanlığı ve sosyal kişiliğiyle sahaya hâkimiyetini hizmete dönüştürüyor. “Yiğit İnsan” yüreğine sağlık. Seni izlemeye devam ediyoruz.
 
Sağlıcakla kalın
 
İsmail ÇÖLKESEN