Sahada olanlar ve olmayanlar!  

Gazeteci İsmail Çölkesen yazdı: Sahada olanlar ve olmayanlar!

KÖŞE YAZISI 29.04.2022 17:27:00 0
Sahada olanlar ve olmayanlar!  

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının bitimi için geriye sayım başlarken, seçim rüzgarları da yakında en sertinden esmeye başlayacak.
En son ihtimal seçime yaklaşık bir yıl kaldı. Daha erken de olabilir söylentileri var ama bu söylentiler zaten seçimlerin yapıldığı 2019 yılından beri var. 
Son günlerde de hükümetin yeni vaatlerini, seçim barajı gibi bazı düzenlemeleri "Baskın seçim hazırlığı mı var?" sorusuyla değerlendirenler yoğunlukta. Kulislerde iktidarın sonbaharda baskın seçime gideceği yönündeki beklenti her geçen gün daha fazla ağırlık kazanıyor.
Benim şahsi fikrim ise; Türkiye’nin son 20 yılına damga vuran AK Parti,  mevcut tabloda ekonomik göstergeler düzelmeden seçime gitmez. 
Çünkü, pandemiyi, Rusya-Ukrayna savaşını Recep Tayyip Erdoğan çıkarmış gibi, dünyanın hiçbir ülkesinde kriz yaşanmıyormuş gibi acımasızca siyaset yapan muhalefet temsilcileri var. 
Ekonomik sıkıntı doğrudur, vardır ve de hepimiz bundan rahatsızız. Ancak, bir de dünyaya dönüp bakılmalı diye düşünüyorum. 
Küresel krizler atlatıldığında sadece Türkiye’nin değil tüm dünya ülkelerinin nefes alacağına dair ümitlerim var. Zaten ümit olmadan bu sıkıntılı süreçleri sağlıklı bir ruh hali ile atlatmak da mümkün olmaz öyle değil mi?
Gelelim seçim çalışmalarına.
Farz edelim seçimler en geç  2023 yılının Haziran ayında yapılacak.
Şanlıurfa cephesinden baktığımızda bir yanda yan gelip yatanlar var, diğer yandan seçildikleri günden beri seçim öncesi verdikleri her vaadi yerine getirmekle kalmayıp, ekipleriyle birlikte gece gündüz sahadan ayrılmayan yiğitler var. 
O yiğitler halkın karşısına alınları ak bir şekilde çıkacaklar.
Artık ak koyun kara koyun ortaya çıkacak.
Yan gelip yatanlar ile sahadan ayrılmayanlara halk puanını verecek.
Ağustos böcekleri gibi seçimden sonra protokol gezmeleri yapmaktan, birkaç taziye ziyaretine gitmekten ya da düğün törenlerine katılıp boy göstermekten başka icraatları olmayanlar hangi yüzle halkın karşısına çıkacak merak ediyorum doğrusu.
Vatandaş demeyecek mi “Daha önceleri nerelerdeydiniz?” diye.
Elbette diyecek.
Yerelden genele baktığımızda ise AK Parti yine birinci parti olacak. 
Zaten muhalefetin anketlerinde bile sonuç öyle çıkıyor. 
Buna rağmen iktidarın uykusu kaçacak diye garip yorumlar yapanlar var. 
Cumhur İttifakı mı Millet ittifakı mı ? orasını bilmem ancak, lider ya da lider adaylarına baktığımızda Recep Tayyip Erdoğan ile boy ölçüşecek güçte aday henüz görünmüyor. Görüneceğe de benzemiyor. 
Millet ittifakı ise bir isim üzerinde yoğunlaşamıyor. Bence bu konuda da anlaşmaya varamayacaklar, zorunlu olarak anlaşmaya varsalar  da yine çatlak sesler çok çıkacağa benziyor. Benden söylemesi.


Kalın sağlıcakla

İsmail Çölkesen