SADDAM PİS BİR OYUNA MI GETİRİLDİ YOKSA GERÇEKTEN HALEPÇE'NİN KATİLİMİYDİ?

Gazeteci-yazar Ali Başak yazdı; SADDAM PİS BİR OYUNA MI GETİRİLDİ YOKSA GERÇEKTEN HALEPÇE'NİN KATİLİMİYDİ?

KÖŞE YAZISI 16.03.2021 20:21:00 0
SADDAM PİS BİR OYUNA MI GETİRİLDİ YOKSA GERÇEKTEN HALEPÇE

Saddam'ı, Halepçe'ye kimyasal gaz atarak çoluk çocuk 5 binden fazla insanı katletmekle suçlayanlar, bu katilamın Saddam tarafından yapıldığına nasıl bu kadar emin olabiliyor?

Bir olayı kimin yaptığını bilmek için, meydana gelen olayın sonuçlarının kime yaradığına bakmak diye yerleşik bir kanaat hatta kural vardır.
Halepçe katliamı ile, önce bir mağduriyet yaratılmış ve sonuç olarak bugün Suriye'nin kuzeyi ile birleştirilmek istenilen Irak'ın kuzey bölgesi bölünmüştür.
Yani olay Saddam'a değil, Irak'ı bölmek isteyenlere yaramıştır.
Yıllardan beri Halepçe olayını işaret ederek Suriye’de de aynı olayın cereyan edebileceğini söylememin sebebi de budur.

İkinci bir husus, eğer Halepçe katliamını Saddam yaptı ise, Saddam için kurulan güya mahkemede neden 5 bin kişinin öldüğü Halepçe olayından değil de, 250 kişinin öldüğü Duceyl katliamı konusunda yargılanıp idam edildi?
Halepçe'den dolayı da yargılayıp Halepçe olayında nelerin olup bittiğini, olayda kimlerin parmağı olduğunu da çıkarmak ve onları da cezalandırmak gerekmezmiydi?

Irak bölünmeden önce Irak'ın kuzeyinde birbiri ile çatışan Talabani ve Barzani grubları, Irak bölündükten sonra neden çatışmaya son vermiş ve Saddam'ın idamından sonra Talabani Irak'a Cumhurbaşkanı yapılmıştır?

"Irak'ın kuzeyinde fiili bir devlet oluşturacağız ve bu devletin güvenli olması lazım. Ey Talabani sen Kuzeyde Barzani ile çatışmaktan vazgeç, orada Barzani'yi hakim kılacağız, seni de Irak'ın Cumhurbaşkanı yapacağız" dedikleri için olmasın sakın?

Ah Kürt kardeşler ah!
Bizim Araplardan hiç farkınız yok. 
Ne çabuk inanıyor, ne çabuk kandırılıyor ve ne çabuk oyuna getiriliyorsunuz!