Rally Yarışları Göbeklitepe Teması İle Start Alacak

Europa-Orient Rally?sie Oldtimer (Classic araba)ve Young timer araçların katılabildiği dünyanın son otomobil macera ve dostluk rallisidir.2019 tarihinde 14.kez düzenlenecek olan ralli Göbeklitepe 2019 teması ile, Almanya?nın Heilbron şehrinden start alaca

TURİZM 22.03.2019 13:25:29 0
Rally Yarışları Göbeklitepe Teması İle Start Alacak

Europa Orient Rally 14.kez start alarak Avrupa, Balkanlar  ve Türkiye topraklarını ziyaret ederek Gürcistan, İran, tekrar Türkiye ve buradan KKTC’ye giderek ralliyi noktalayacaktır. Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen ralliye katılan yarışmacılar kendi ülkelerine döndüklerinde ülkemizin birer gönüllü elçisi olacaklardır.

Europa-Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi Oldtimer ve Young timer araçların katılabildiği dünyanın en eğlenceli ve kardeşlik rallisi olmaya adaydır.. .

Avrupa, Türkiye ve KKTC parkuru olmak üzere üç etaptan oluşmaktadır.

 

Avrupa Güzergahı:

Almanya, Avusturya, Italya, Slovenya, Slovakya, CekCumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Hirvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadag, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye,

 

Türkiye güzergahı: Edirne,İstanbul,Corum,Ankara,Samsun,Erzincan,Giresun,Trabzon,

Rize,Artvin,Ardahan,Kars,Iğdır,Ağrı,Van,Diyarbakır,Urfa ,Antep,Osmaniye,

Adana,Mersin,Antalya

 

Diğer Rotalar:

Gürcistan,İran,KKTC

 

Doğusuz bir Batı, Batısız da Doğu olmaz

Bugün bu iki farklı coğrafya ve birbirlerinin etkileşiminin bütün ipuçlarını barındıran iki büyük medeniyet, yeni kuşakların yeniden keşfetmesi gereken bir dönemi yaşıyor.

Bu keşif, geleceğin dünyası içinde önemli ipuçlarını içinde barındırıyor.

Ya birbirlerini daha az anlayacaklar, ya da daha fazla birbirlerine yaklaşacaklar.

Europa- Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi , birbirine komşu iki büyük medeniyetin yerleştiği coğrafya da, dostlukları çoğaltmak, insanların birbirlerine dokunmasını ve en önemlisi birbirlerini anlamalarını sağlamak için planlanmaktadır.

 

Bu sene Göbeklitepe teması ile gerçekleştirilecek etkinlikte 120 adet araç Göbeklitepe Logosunu kullanacak bir adet araç ise tamamen Göbeklitepe teması ile giydirilecektir. 12 farklı ülkede geniş kitlelere ulaşması planlanan ralli sonunda Göbeklitepe teması ile giydirilen araç Şanlıurfa’ya hatıra olarak bırakılacaktır. Ralli’nin Şanlıurfa ayağı Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecektir.

 

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Doğu-Batı Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği arasında imzalanan protokol ile başlatılan işbirliği Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından desteklenecektir

HABER MERKEZİ