O Ruh Hiç Ölmesin

Köşe Yazarımız İsmail Çölkesen'in Kaleminden

KÖŞE YAZISI 13.04.2022 11:49:00 0
O Ruh Hiç Ölmesin

Kurtuluş Savaşı sırasında kenti işgal etmek isteyen düşmana karşı halkıyla topyekûn direniş göstererek 11 Nisan'da kurtuluşu ilan eden ve TBMM tarafından "Şanlı" unvanı verilen şehrimizde bu anlamlı günün yıldönümü öylesine güzel etkinliklerle kutlandı ki gıpta ile bakmamak mümkün değildi.

102 yıl önceki kurtuluş ruhunun herkesin damarlarına kadar hissettiği bu anlamlı günün kutlamaları şanına yakışır güzellikteydi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün direktifleri ve tüm etkinliklere bizzat iştiraki ile kentte bugüne kadar görülmemiş bir şölen yaşandı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Niyazi Kocadağ ve tüm ekip adeta seferber oldu.

Onbir ayın sultanı Ramazan’ın manevi ruhuyla bütünleşen etkinliklerde kent halkı çifte mutluluk yaşadı. 

Şanlıurfalılar hem kurtuluş ruhu hem de Ramazan ayının manevi ruhunu birlikte yaşamanın yanı sıra yaklaşık iki yıl boyunca pandemi nedeniyle hasret kaldığı coşkulu etkinliklerle unutulmaz günler yaşadı.

Özellikle çocuklar, uzun yıllar unutamayacakları hatta torunlarına bile ilk günkü coşkuyla anlatacakları çocukluk anıları biriktirdiler.

Bu etkinlikler özellikle çocuk ve gençlerde o ruhu yaşatmak açısından çok önemliydi. 

Çünkü, tarihini bilmeyen milletler, köksüz bir çınara benzerler, en ufak rüzgârda devrilirler.

Yaşadığı toprakların bugünlere nasıl geldiğini bilmeyenlerin, bugünlerin kıymetini bilmesi ve geleceğini inşa etmesi mümkün değildir. 

Hepsinden önemlisi de tarihine saygısı olmayan nesillerin, memleketine ve yaşadığı dünyaya da saygısı olmaz. 

İşte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu öneminin bilincinden hareketle öyle güzel etkinlikler düzenledi ki tüm kent sahur vaktine kadar ayaktaydı. 

Sade bürokratların katıldığı özensiz ve zevksiz etkinlikler yerine toplumda ve özellikle de çocuk ve gençlerde kurtuluş coşkusunun ruhunu yaşatan ve “Kurtuluş Güneri” adıyla düzenlenen, bir günlük kutlama ile geçiştirilmeyen etkinlikler, özenle seçilmişti. 

Türk Yıldızları ile Jandarma Üzüm Salkımı gösterisi nefesleri kesti. Jet seslerinin yankılandığı Şanlıurfa semalarında Türk Yıldızları gökyüzünde Şanlıurfalılar için kalp çizdi.

Jandarma Mehteran Birliği tarafından verilen konserde Urfa Türküleri seslendirildi. Kurtuluş temalı ışık ve lazer gösterisi gökyüzünde görsel şölenler sundu. Kurtuluş konserleri, fotoğraf sergileri ve onlarca etkinlikle Kurtuluş Günleri programı şanına yakışır güzellikte tüm halkın katılımıyla gerçekleşti. 

Urfa halkının esareti kabul etmeyeceğini haykırdığı, bağımsız bir milleti her türlü çaresizliğe ve imkânsızlığa rağmen kurabileceğini ispat ettiği ve topyekün mücadele verdiği bu anlamlı günün yıldönümünü şanına yakışır şekilde kutlayan ve kentte görülmemiş bir şölen yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve etkinliklerin başarısı için gece gündüz çalışan ekibini tebrik ediyorum.  

Kurtuluş ruhunun kentin her noktasında 7’den 70’e herkesin iliklerine kadar hissettiği o ruh hiç ölmesin. 

Kalın sağlıcakla

İsmail ÇÖLKESEN