Nezle ve Bronşite Doğal Çözüm

Yazarımız Numan Aladağ'ın Kaleminden

SAĞLIK 20.12.2021 13:12:00 0
Nezle ve Bronşite Doğal Çözüm

Nezle ve Bronşite Doğal Çözüm


Yıl Şubat/ 2007 Libya-Misrata: Misrata şehrinde ikamet eden;  4700 (Dört bin yedi yüz) dönüm Zeytin ve narenciye bahçeleri olan ve iyi derecede Türkçe konuşan 82 yaşındaki Çerkez asıllı Osman Mengialp Bahirda isimli soydaşımızla, Misrata Valisi Müftah Kyabe'nin makamında tanışmak nasip oldu. Tanıştıktan sonra beni çiftlik evine davet etti, önce soy kütüğünü anlatı ve ataları 1867 yılında Finike'den Misrata'ya gelip yerleşmişler. Bana Numan kardeş kusura bakma, Türk geleneklerine göre misafir geldiği zaman, sarımsak yenmez ama, nezleli bronşitten kaynaklanan balgamı sökmem gerekir dedi. Sarımsak reçetesini hazırlarken dikkatlice baktım ve anlamadıklarımı kendisine sorarak not aldım. Bu doğal reçeteyi, siz değerli okuyucularımızla paylaşıyorum.

BALGAM SÖKME REÇETESi
Malzeme:
1- 300 gram sarımsak,
2- Sekiz su bardağı su,
3- 350 gram süzme çam balı
4- 150 gram taze zencefil

Hazırlanışı:
Sarımsak ve zencefil robotta püre haline getirilip suda kaynatılır. Ilıtıldıktan sonra bal ilave edilip, soğuyunca hava almayan cam kavanoza konur. Serin yerde muhafaza edilir.

Kullanılışı:
Kilosu 90-100 arası olanlar iki yemek kaşığı, 70-90 arası olanlar, aç karnına sabah-akşam birer yemek kaşığı, on yaşından büyük çocuklar için de bir tatlı kaşığı yenir.

NOT: Yedikten sonra yarım Limonu soyarak yiyiniz.

Şifası: Nezleli Bronşitten kaynaklanan nefes alma sorununu çözer ve öksürerek balgamın sökülmesini kolaylaştırıp, nefes alma sorunu çözülmüş olur.

ÖNEMLİ UYARI! Sarımsaklı, ballı şurup içtikten sonra, hararet başladığı zaman, kesinlikle su ve diğer sıvı maddeler bir buçuk (1,5) saate kadar içilmemelidir! Netice alabilmek için, hararete tahammül edilmelidir. Bu hararet geçicidir.
NOT: şeker hastası olanlar bal kullanmamalıdır.

KALORİ YAKMA REÇETESİ
Malzeme: Bir ceviz büyüklüğünde Taze Zencefil, Yarım Türk kahvesi fincanı sızma Zeytinyağı, 40-50 Gram ağırlığında bir adet sivri veya dolmalık acı biber.

Hazırlanışı:
Zencefil ve biberi bir su bardağı domates suyu ile beraber mutfak robotunda püre haline getirerek bir kaseye boşaltıp, Zeytinyağını ve isteğe bağlı olarak kekik, taze-kuru nane ve diğer baharatları ilave ederek kahvaltıda ve diğer yemeklerde yiyerek kalori yakmanızı kolaylaştırır.

Türk çiftçisinin zencefil yetiştirmesi için, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce bir sporcu olmak üzere bu konu ile ilgilenmesini beklerken, Tarım ve Sağlık Bakanlarının da acilen bu konuda, bilimsel çalışmaların yapılarak yetiştirilmesi gerekir.

Dünya gündeminde olan COVİD-19 salgınının tedavisi için, Mübarek Zencefil, içerdiği faydalı enzimler bilimsel kanıtlara dayalı, önemli bir etkiye sahiptir.

Zencefil, kış hastalıklarının doğal tedavisi için de önemli bir başvurudur. Kış hastalıkları, önemli ölçüde iş gücü kaybına da sebep oluyor.

Zencefil, Türk Silahlı kuvvetleri, polis teşkilatı ve eğitim için de stratejik önem taşımaktadır.

Türk Milletinin, daha sağlıklı olması ve daha az iş gücünün zayi olmasında stratejik önem taşımaktadır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve Türk sporcusunun daima başarılı olmasında da önemli bir etkiye sahiptir. Mübarek Zencefil'in yetiştirilmesi halinde, ekonomik bakımından da önemli bir getirisi olacaktır.

Mübarek zencefil yetiştirilmesi konusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önce bir sporcu olarak bu işe acilen el atması gerekir.

NOT: Reçeteler, destek amaçlıdır. Reçeteleri kullanmadan önce, doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanınız.

Cenab-ı Allah, kalbinde Allah korkusu, ruhunda vatan ve Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağı sevgisi olanların, vatana hizmet etmeyi kendilerine nasip etsin inşallah.

Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.


KAYNAKÇA: Numan Aladağ'ın, Şubat/2006 yılında Libya da, Türk asıllı Libya vatandaşlarını ziyaret notları.