Maruf: 19 Türkmen tarafın bildirisi zamanlama olarak yanlış

Maruf: 19 Türkmen tarafın bildirisi zamanlama olarak yanlış

DÜNYA 4.10.2021 16:52:00 0
Maruf: 19 Türkmen tarafın bildirisi zamanlama olarak yanlış

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, bazı Türkmen parti ve kuruluşların geçtiğimiz günlerde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adaylarına destek vereceğini açıkladığı bildiriye ilişkin, “Zamanlama olarak yanlış.” dedi. 

Maruf, 19 Türkmen siyasi parti ve kuruluşun KDP’yi desteklediğini açıkladığı bildiri hakkında TEBA’ya konuştu. 

Aydın Maruf, “Herhangi bir grup veya siyasi taraf koalisyon yapma konusunda serbesttir. Bu mesele hiçbir zaman sorun olamaz çünkü demokrasite bu tür şeyler normaldir. Fakat seçim propagandası döneminde atılan bu adım yanlış bir adımdır.’’ ifadelerini kullandı. 

Bildiride yer alan “Erbil’de Türkmen aday yok” iddiasına ilişkin konuşan Maruf, “Ayrıca ‘Erbil’de Türkmen aday yoktur’ gerekçesiyle başka bir partiye oy vermeleri yanlış, çünkü Erbil’de Irak Türkmen Cephesi’nin adayları var ve onlar Türkmen. Türkmenlerin adayı ile Irak Türkmen Cephesi’nin adayları arasında hiçbir fark yoktur.’’ şeklinde konuştu. 

Son olarak ITC’nin rolüne değinen Maruf, şunları ifade etti:

‘’ITC önemli bir siyasi partidir. Zor şartlar altında insanlar arasında ayrım yapmadan yardımlar yapmıştır. Şu anda var olan Türkmen siyasi partilerle geçmişte birlikte çalıştık, birlikte o gücü ortaya koyduk.” 

Geçtiğimiz günlerde 19 Türkmen siyasi parti ve kuruluş, yayımladıkları ortak bildiride seçimlerde KDP’ye destek vereceklerini ve destekçilerinin de aynı tutumu sergilemesini istemişti.