Lezzetten daha fazlası! Ne dediyse o

Gazeteci İsmail Çölkesen yazdı: Lezzetten daha fazlası! Ne dediyse o

KÖŞE YAZISI 2.09.2022 09:31:00 0
Lezzetten daha fazlası! Ne dediyse o

Lezzetten daha fazlası!
 
Ne dediyse o!
 
Tatil denildiğinde akla eskiden sadece deniz, kum ve güneş gelirdi. Ancak, günümüzde artık turizm oldukça çeşitlendi. Buna paralel gastronomi bir  başka ifade ile yeme - içme turizmi de ön plana çıkmaya başladı. 
İnsanlar artık sadece gezip görmek için değil farklı lezzetleri tatmak için de seyahat eder oldu.
Bu değişimin farkında olan Haliliye Belediyesi açtığı Gastronomi Merkezi ile Şanlıurfa turizmine bir taç daha ekledi. 
Rutin belediyecilik hizmetleri ile yetinmeyen istihdamdan tanıtıma kentin neye ihtiyacı varsa o yönde projeler geliştiren vizyoner Başkan Mehmet Canpolat bir dediğini daha yaptı. Hem de layıkı ile.  

Gastro Turizminin gelişimine en büyük katkıyı sunan Haliliye Belediyesi, hizmetleriyle konuşulmaya devam  ediyor. Komşu kent Gaziantep Mutfak Müzesinden daha iyi bir Gastronomi mutfağına sahip olan kentin bu değerini taçlandıran Haliliye belediyesi’nin kente kazandırdığı bu hizmet takdirle karışlandı.

Her Urfalı bununla övünmeli bence.
Artık   yerli ya da yabancı  bir misafirimiz geldiğinde nereye götürelim?  nerde yerli, mahalli ve özüne uygun bir yemek ikramı yapalım? diye düşündüğümüz de aklımıza Haliliye Belediyesi Gastronomi Merkezi gelecektir. Çünkü öz Urfalı yemekleri    burada tüm standartlarına uygun olarak konuklara ikram edilecek. Dünya alem öz Urfa lezzetlerini burada nezih bir ortamda tatma fırsatı bulacak.

İnanç turizminin yanı sıra kültürel değerleriyle de ön plana çıkan Şanlıurfa’nın kalbi konumundaki Haliliye, bu eserle birlikte  ayrıca kültürün, sanatın ve gönül belediyeciliğinin yanı sıra lezzetin de kalbi oldu. 
Nasıl mı?
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın vizyoner projelerinden biri olan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi ve Restoranı kentteki önemli bir ihtiyacı gidermekle kalmayıp, muhteşem mimarisi ile sembol bir yapı olarak kente kazandırıldı.
Bu merkezin önünden geçerken görsel şölen sunan mimari yapının yanı sıra içine girdiğimde gördüğüm çok yıldızlı otel konforundaki hizmetten bir Şanlıurfalı olarak gururlanmamak mümkün değildi.
Karşıyaka Mahallesinde 4 bin metrekare alan üzerine tesis edilen İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi içerisinde yer alan Gastronomi Merkezi ve Restoranı, sunulan 90 çeşit yöresel lezzetiyle damaklarda iz bırakırken, adında da vefa dikkati çekiyor.
Çorba çeşitleri, tepsi yemekleri, sulu yemekler, kebap çeşitleri, salata çeşitleri, pide ve tatlı çeşitleri ile her damak zevkine hitap eden restoranda aslında bir lezzetten daha fazlası var.
Başka ne mi var?
Vizyoner belediyeciliğin ta kendisi var. 
Bir de hepsinden önemlisi adında VEFA var. 
Vefa deyip geçmeyin, her kula özgü bir insani özellik değildir vefa. 
Herkeste bulunmaz o "VEFA" dedikleri meziyet.
Gastronomi Merkezi ve Restoranının yanı sıra kütüphane, evlendirme dairesi, konferans salonu, konservatuar ve meslek edindirme atölyelerinin de yer aldığı ve sembol bir yapı olan merkezin adında saklı o VEFA.....
Kime vefa?
Türkiye’nin yetiştirdiği ender değerlerden birisi olan İbrahim Tatlıses’e vefa var bu merkezde.
Şanlıurfalı kimliğinden hiçbir zaman ödün vermeyen, katıldığı her programda memleketinin adını zikreden, geçmişini, değerlerini, nereden geldiğini unutmayan, hatta mağarada büyüdüğünü her fırsatta dile getiren İbrahim Tatlıses Şanlıurfa’nın iftihar kaynağıdır bana göre.
İşte bu yüzden bu merkezde lezzetten daha fazlası var. 
Ne dediyse O’nu yapan, sözünün ardında duran vefalı insan Mehmet Canpolat, namı diğer “Urfa Yiğidi” eline, fikrine, emeğine sağlık.
Bu arada, unutmadan söyleyeyim, kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemekleri ile yöre insanlarının yan ısıra turistlerin şimdiden öncelikli tercihi olan  Göbeklitepe Gastronomi Merkezi ve Restoranı, misafirlerini rezervasyon sistemi ile ağırlıyor. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyor, bu hizmeti şehrimize kazandıran Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ı yürekten kutluyorum. 
kalın sağlıcakla
İsmail ÇÖLKESEN