Kulis İddiası!

23.Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur’a Önemli bir Görev Verilecek

SİYASET 18.02.2022 13:29:00 0
Kulis İddiası!

Çağla Aktemur Türkiye’nin yetiştirdiği önemli siyasetçi ve iş kadınlarından bir tanesidir. 
1972 yılında Ardahan’ın Çıldır ilçesinde dünyaya geldi. Uzun ve kariyerli bir eğitim hayatı geçiren Aktemur; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra İngiltere Essex House School of English ve İtalya Leonardoda Vinci’de Dil Eğitimi aldı.
Başarıyla sürdürdüğü iş kadını sıfatının yanında Siyasete de atılan ve 2007-2011 yılları arasında AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Çağla Aktemur TBMM’ye girmeye hak kazanarak, yasama çalışmalarına katılmıştı.
TBMM kürsüsünde 4 yıl kalarak başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye genelinde kısık seslilerin umudu olan Çağla Aktemur, Siyasette de önemli izler bırakmayı başarmıştır.  2007 yılında AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekilliği adaylığı netleşince zaman kaybetmeden seçim çalışmalarına başlayan Aktemur, o dönemin şartlarıyla hane hane gezerek, neden Milletvekili olmak istediğini, Milletvekili seçilirse bölgeye nasıl ve ne şekilde fayda sağlayacağını anlatarak, gönüllerde yer edinmeyi başarmıştı. Şanlıurfa bölgesini çok iyi bilen, milletvekilliği boyunca aşiretçilik ve milliyetçilik yapmadan, zengin, fakir, yaşlı, genç herkese eşit mesafede bulunan Çağla Aktemur, kültürel gücünü önemli bir elekten geçirerek  özellikle haklarından mahrum bırakılan Şanlıurfalı kadınların ve mazlumların her zaman yanlarında olmuştur. 

Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınların sayısının artması övünç kaynağımızdır. Yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınların toplumsal yaşama etkin biçimde katılmaları, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük hedefleri arasındadır.

Urfa’da özellikle kız çocuklarının eğitimi konusunda başarılı çalışmalar yapan Aktemur, onların küçük yaşta anne olmalarının önüne de geçmeye çalışmış, halk eğitim merkezlerinde özellikle kadınların iş hayatına katılmaları konusunda çeşitli eğitimler almalarını destekleyerek maddi olarak da kadınların ayakta durmalarına yardımcı olmuştur. Ve her zaman toplumun değer yargılarına saygı duyan Aktemur, kızların evlenmelerinin önünde engel olmak değil, sadece onların eğitimli, ayakları üzerinde durabilen bilinçli ve kendilerine güvenen anne adayları olmaları için uğraşmıştır. 
Hizmet konusunda hiçbir zaman ayırımcılık yapmayan, herkesi dikkatle dinleyerek sorunlara çözüm bulmaya çalışan Aktemur, özellikle sessizlerin sesi olmaya çalışmıştır. 
Aktemur’un Urfa’daki bıraktığı en büyük izi ise Milletvekilliği makamını kendi söylemi ile bir amaç olarak değil, vatandaşa hizmet etmek için bir araç olarak kullanmış olmasıdır. Bir diğeri ise her zaman eleştirilere açık olarak, toplumun herkesimini dinlemesi ve hiçkimseye boş umutlar vermemesi olmuştur. 
Tam bir hizmet ve görev insanı olarak Urfa’da gönüllere taht kuran ve Milletvekilliliği boyunca önemli çalışmalara imza atan iş ve siyaset kadını Çağla Aktemur’un, Ankara kulislerindeki iddialara göre, revizyona girecek olan Bakanlar kurulu sonrasında önemli bir göreve getirilmesi Urfa’da büyük bir memnuniyetle karşılanacaktır.