KAYMAKAM GÜLTEKİN'DEN 23 MESAJI

KAYMAKAM GÜLTEKİN'DEN 23 MESAJI

EĞİTİM 22.04.2024 18:47:00 0
KAYMAKAM GÜLTEKİN

Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, Bağımsızlığımızın sembolü ve milletimizin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının Yıl dönümünü kutlamanın onurunu büyük bir mutlulukla yaşıyoruz

23 Nisan 1920 milletin kapısının özgürlük ve demokrasiye açıldığı ve kahraman milletimizin tarih sahnesinde yeniden şahlanarak Cumhuriyetin temellerini attığı mukaddes gündür. Cumhuriyeti kurmak elbette ki kolay olmamıştır. Kahraman milletimiz Kurtuluş savaşında tüm imkansızlıklara rağmen kaderine prangalar vurdurmamış ve o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir ve cumhuriyeti bize kazandırmışlardır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise 23 Nisan 1920 yılını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak bize hediye ederek istikbalimizi ve şanlı tarihimizi geleceğin mimarları olacak çocuklarımıza mirasa bırakmıştır. Bizlerde bu şuurla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu bilinci aşılayıp vatana, millete hayırlı olmaları ve iyi bir insan olarak yetişmelerini sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın dünya çocuklar gününü kutluyorum. İfadelerini kullandı.