Kaymakam Cihat Koç: Lütfen Aşılarımızı Olalım

Harran Kaymakamı Cihat Koç; Harran halkına seslendi; lütfen aşılarımızı olalım.

DİĞER 26.07.2021 23:39:00 0
Kaymakam Cihat Koç: Lütfen Aşılarımızı Olalım

Harran Kaymakamı Cihat Koç; Harran halkına seslendi; lütfen aşılarımızı olalım.

Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan kaymakam Cihat Koç şu ifadelere yer verdi.

Değerli Harran’lı hemşehrilerim;

Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de pozitif vakalar hızla artmakta. Bunun yanında aşılanma oranımız ilçe olarak ülkemizin son sıralarında kalmış vaziyette.

Halkımız ne yazık ki burnu aksa ülkenin en lüks-pahalı hastanelerine gidecek insanların aşı karşıtı söylemlerine inanıyor da doktorlarımızın ve bizlerin aşı olun çağrılarına kulak asmıyor.

Köy köy, ev ev dolaşan sağlık personellerimizin emeğine yazık etmeyin. Elimizde koruyuculuğu ispatlanmış en büyük ve tek silah aşıdır. 

Gezici ekiplerimizin yanında hastanede, Harrani caddesinde, belediye ve PTT önünde, aile sağlığı merkezlerimizde, aşı standlarımızda randevusuz olarak aşı olabilirsiniz.

Aşı olmak ve olmayanları teşvik edip aşı olmaya getirmek herbirimizin sorumluluğudur. Özellikle kanaat önderlerine sesleniyorum; gün bugündür. Bugün topluma önderlik edilmeyecekse hangi gün edilecektir.

Kısırlık, kellik gibi bilimsel bir temeli olmayan iddialara kulak asılmamalıdır. 75 yaşında 15 çocuk babası adamların dahi aşı kısır yapıyormuş deyip aşıyı reddetmesi ancak fıkralara konu olur ancak ne yazık ki biz her gün bu gerçekliği yaşıyoruz. 

İlçemizde gencecik, hatta çocuk yaşta ki vatandaşlarımızı bu hastalık yüzünden toprağa verdik. Daha fazla kayba tahammülümüz yok. Yeniden tam kapanmayı hiç kimse arzu etmiyor.

Lütfen sosyal mecra başta olmak üzere her mecrada elinizden geldiğince aşı kampanyasına destek olun.

Yarından tezi yok ilçe olarak seferberlik havasında aşı olmayan tüm vatandaşlarımızı aşılama noktalarımıza bekliyoruz." Açıklamasında bulundu.