İş İnsanı, Müteahhit Abdulrezak Yıldız; İnşaat Sektörünü Anlattı

İş insanı, müteahhit Abdulrezak Yıldız www.guneydogugundem.com’ a inşaat sektörünü anlattı.

30.12.2020 19:41:00 0
İş İnsanı, Müteahhit Abdulrezak Yıldız; İnşaat Sektörünü Anlattı

İş insanı, müteahhit Abdulrezak Yıldız www.guneydogugundem.com’ a inşaat sektörünü anlattı.

Röportajımıza başlamadan önce dünyayı etkisi altına ve bütün insanlığa olumsuz manada etkileyen korona virus salgınının bir an önce yok olmasını ve bütün insanlığın refaha kavuşmasını diliyorum.

Müteahhit Abdulrezak Yıldız; inşaat sektörü sadece bina yapmak değildir. “İnşaat sektörü sorumluluk, titizlik ve ciddiyet gerektiren bir sektördür. Eğer işinizi titiz yürütmezseniz ciddi kazalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için inşaat sektöründe her zaman önce iş güvenliği sağlanması gerekiyor. İnşaat sektörü birçok dalı olan bir sektördür. Mimar, iç mimar, inşaat mühendisi, peyzaj mimarı, yapı malzemeleri gibi birçok alanda faaliyetini sürdüren geniş yelpazeye sahip bir sektördür. İşçinin, çalışanın hakkını korumak zorundasınız. Yeni yuvalar, yeni hayatlar için evler inşa ederken, önlem almayarak çalışan işçilerin hayatını yok saydığınız da yaptığınız yeni işlerin pekte önemi kalmıyor.”Dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMUŞ DURUMDA

Yıldız; Türkiye’de son yıllarda inşaat sektöründe ciddi bir artış meydana gelse de korona virüs salgını sebebiyle her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ciddi manada düşüş yaşanmaktadır. Hatta sektör durma noktasına gelmiş diyebiliriz. Çünkü inşaat malzemleri dediğimiz demir, çimento, fayans, biriket, kapı, pencere, musluk gibi malzemlerde yüzde yüz zamlanınca işin içinden çıkamaz olduk. İnşaat sektörü durunca, haliyle işsizlikte arttı. Bu sektörde çalışan insanlar evlerine ekmek götüremez oldu. Durum böyle olunca olumsuzluklar hem işçiyi hem de işvereni olumsuz manada etkilemiş oldu. Ama her şeye rağmen devletimiz güçlü bir devlettir. Daha önce olduğu gibi bu kötü zamanları da en az hasarla atlatacaktır buna yürekten inanıyorum.

 KONUKLU ŞANLIURFA’NIN KALBI KONUMUNDADIR

Konuklu mahallemiz, İnşaat ve yatırımda Şanlıurfa’da son zamanlarda adından sıkça söz ettiren önemli bir yerdir. Çevre yolu üzerinde olan mahallemiz sahip olduğu konum itibariyle tabiri caizse Şanlıurfa’nın kalbi konumundadır. Bizlerde Ezrak inşaat olarak hem bugün hem de gelecek için tasarlanmış yüksek kaliteli yaşam alanları inşa ediyoruz ve projelerimizin altına imzamızı atmaktan gurur duyuyoruz. İlkemiz, topluma hizmet etmek ve Şanlıurfa’mızın, Konuklu’nun ve ülkemizin refahına sonsuz önem vermektir.” Dedi.

Haber: İbrahim Taş