Hz. Eyyüp makamında Hz. Eyyüp Nebi Külliyesi yapılıyor

Peygamberler Şehri Şanlıurfa`ya yakışan projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde Viranşehir Eyyüp Nebi?de temelini attığı camii ve külliye inşaatına devam ediyor.

KÜLTÜR 24.05.2019 04:43:30 0
Hz. Eyyüp makamında Hz. Eyyüp Nebi Külliyesi yapılıyor

Şanlıurfa merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan, Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebimahallesinde yer alan, içerisinde Hz. Eyyüp, Eşi Rahime Hatun ile Elyasa Peygamberin mezarların yer aldığı ziyaretgâha mimariye uygun camii ve külliye yapılıyor. 
Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen camii, kapalı ve açık alanda toplam 1000 kişi kapasiteli. Aşevinin de içinde bulunduğu külliyenin inşaat çalışmaları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla hızla sürüyor.

EYÜP NEBİ CAMİİ VE KÜLLİYE İNŞAATI TAKDİR TOPLUYOR
Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı, gerek Eyüpnebi sakinlerinin gerekse de makamı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin takdirini topluyor. Peygamberlerin makamlarının bulunduğu mekânlara yapılan hizmetleri oldukça yerinde bulduklarını ifade eden vatandaşlar cami ve külliye inşaatından dolayı Şanlıurfa Valiliğine, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİYLE EYÜPNEBİ’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyüp Nebi'de bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin memnuniyetini sağlamak adına parke düzenlemeleri, çevre düzenlemesi, eğitim alanları ve salonları inşa ederek vatandaşların hizmetine sundu.