Harranlı Ahmet Bir Kitap Sevdalısıdır

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde bir eczanede çalışan Ahmet Zent adlı kişi kitap ihtiyacı olanlara gerek kendisi alarak gerekse de yakınındakilerden temin ederek karşılıyor.

GÜNDEM 23.02.2021 09:11:00 0
Harranlı Ahmet Bir Kitap Sevdalısıdır

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde bir eczanede çalışan Ahmet Zent adlı kişi kitap ihtiyacı olanlara gerek kendisi alarak gerekse de yakınındakilerden toplayarak karşılıyor.

Harran ilçesinde yaşayan ve bir eczanede çalışan Ahmet Zent, boş vakitlerinde hem kitap okuyor, hemde kitap ihtiyacı olanlara kitaplarını temin ediyor. Köy okullarındaki kütüphanelere kitap temin eden Ahmet Zent, Harran Kültür ve Gençlik Merkezinin kütüphanesindeki boş rafları Roman,hikaye, masal ve edebiyat türünden 100'lerce kitap ile doldurdu. tek amacının kitap okuyan bir neslin çoğalmak olduğunu belirten Ahmet Zent; Kitaplar insanların en iyi dostudur. Siz onlara yaklaştıkça ilgi göserdikçe emin olunuz ki onlardaki samimiyeti, faydayı göreceksiniz. Bende ecznaede çalışan ekmeğini buradan çıkaran biri olarak kitapla buluşmak isteyip ama buna imkanı olmayan ne kadar genç varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum." Dedi.

İbrahim Taş/Şanlıurfa