Harran’da Öğretmenler Kodlama Eğitiminde

Harran’da Öğretmenlere Kodlama eğitimi veriliyor...

BİLİM 25.03.2021 13:36:00 0
Harran’da Öğretmenler Kodlama Eğitiminde

Harran Kaymakamlığı Proje Ofisi, Harran İlçe Mem AR-GE Birimi  ve Harran Halk Eğitimi Merkezimiz iş birliği ile Harran Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezinde açılmış olan Arduino Eğitimi ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilere eğitim verecek öğretmenler, eğitimlerinde öğrencilerine kodlamanın temel mantığını daha rahat bir şekilde kavratabileceklerdir.

Arduino, açık kaynak kodlu yazılıma ve donanıma sahip bir mikrodenetleyici platformudur. Kısaca elektronik bir beyin diyebiliriz.

Temel Arduino Eğitimi, öğretmenlerin elektronik ve kodlama becerilerini geliştirerek, istedikleri projeleri gerçekleştirmelerine imkân tanıyarak öğrenci yetiştirmek için bir başlangıç olma amacı taşımaktadır. Öğretmenler, 56 saatlik temel eğitim sonunda Arduino ve elektronik devreler hakkında genel bir bilgiye sahip olacaklar, ayrıca kod bloklarını kullanarak Arduino'yu nasıl kontrol edeceklerini öğrenecek, farklı uygulamalar geliştireceklerdir.

 

Eğitim sonunda öğretmenler, projeler gerçekleştirebilecek yeterli bilgi ve beceriye sahip olarak;

1. Problemlere çok yönlü çözümler üreten,

2. Sistematik düşünme becerisi,

3. Farklı ve yaratıcı düşünme,

4. Problem çözme odaklı,

5. Takım çalışması,

6. Eleştirel düşünebilme gibi özellikler kazanacaklardır.

Proje neticesinde kurumların sağlıklı iş birliği yaptığı takdirde çalışmaların kapsamı daha da genişlemekte ve verimli sonuçlar elde edilmektedir.