Harran Üniversitesi’nde Temel ve Etkili İletişim Eğitimi Verildi

Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile medya kuruluşlarının da katıldığı eğitim oldukça verimli geçti.

EĞİTİM 30.01.2021 22:43:00 0
Harran Üniversitesi’nde Temel ve Etkili İletişim Eğitimi Verildi

Harran Üniversitesi’nde Kriz İletişim Yönetimi Eğitim Planlaması kapsamında yapılacak eğitimlerin ilki, ‘Temel ve Etkili İletişim Eğitimi’ konusunda gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünün organize ettiği eğitime konuşmacı olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Danışmanı Doç. Dr. Oğuz Göksu katıldı.

Dijitalleşen günümüzde etkili iletişimin ve sosyal medya mecralarının çok daha büyük önem kazandığını belirten Doç. Dr. Oğuz Göksu, bu alanları daha etkili kullanabilmek için hedef kitleye yönelik konuyla ilgili sade tasarımlar oluşturulması, logo ve slogan seçiminin tanıtım noktasında etkili olması gerektiği, yaşadığımız coğrafi konumun göz önünde bulundurulmasının kitleler üzerinde daha samimi olacağı, kurumun veya kişilerin itibar ve imaj yönetiminin yapılması ve oluşabilecek bir kriz durumunda muhtemel kriz senaryolarının güncel ve pratik olması gerektiğini söyledi.

 Ayrıca sosyal medyadan oluşabilecek dezenformasyonla mücadele noktasında ortaöğretimde başlatılan Medya Okur Yazarlığının akademik boyutta incelenmesi ve öğrencilere okutulması gerektiğini dile getirdi.

Moderatörlüğünü Harran Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Tabak’ın üstlendiği online sunuma, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcıları, Şanlıurfa’daki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, üniversitede görev yapan iletişim temsilcileri ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.