Harran Gelecek Parti İlçe Başkanı Mehmet Özyavuz İle Özel Röportaj

Gelecek Parti Harran İlçe Başkanı Mehmet Özyavuz; www.guneydogundem.com haber müdürü İbrahim Taş’ın gündeme dair ve Harran ovasının geleceği hakkındaki sorularını yanıtladı.

SİYASET 21.12.2020 20:49:00 0
Harran Gelecek Parti İlçe Başkanı Mehmet Özyavuz İle Özel Röportaj

Gelecek Parti Harran İlçe Başkanı Mehmet Özyavuz; www.guneydogundem.com haber müdürü İbrahim Taş’ın gündeme dair ve Harran ovasının geleceği hakkındaki sorularını yanıtladı. Özyavuz; hiç kimsenin şüphesi olmasın, Allah’ın izniyle Harran’nın Geleceği emin ellerde” dedi.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde geniş bir kesim tarafından tanınan, sevilen, sayılan Biyoloji Öğretmeni Mehmet Özyavuz, öğretmenlik mesleğini yapmayarak çiftçilik ve serbest ticaret işiyle uğraşıyor. Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığını yaptığı “Gelecek Parti” Harran ilçe başkanlığını talip olduktan sonra yapılan kongre ile birlikte Harran ilçe başkanlığına seçilen Mehmet Özyavuz; tek düşüncelerinin Harran’ın tarihi dokusunu ve tarımsal alanlarını koruyarak, bütün ihtiyaçlara cevap verebilen bir şehir inşa etmektir.

Harran Eşsiz Bir Tarihe Sahiptir

Kadim şehir Harran ilçemiz Şanlıurfa’nın 44 km. güney doğusunda bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen eşsiz bir tarihe sahip, çok önemli bir kenttir. Harran ilçemiz tarihinin yanında GAP projesinin hayata geçmesiyle toprakları su ile buluşmuş önemli bir tarım kentidir. İlçe nüfusumuz 2019 yılı TUİK verilerine göre 89 bin 798 tir. Önemli bir nüfus potansiyeline sahip olan ilçemiz bunu avantaja çevirerek genç nüfus potansiyelinden olumlu manada yararlanma yollarına odaklanmalıdır. Bunun içinde en önemli konulardan birisi olan eğitime çok ama çok önem verilmelidir. Gelecek partisi olarak, gençlerimizin sahip olduğu yetenek ve kapasitenin farkındayız.

Eğitimin Destek ve Takipçisi Olacağız

Genç nüfus potansiyeli yüksek olan bir ilçede yaşıyoruz. Gençlerin sağlıklı bir eğitim almaları için gereken şartların iyileştirilmesi adına elimizden geleni yapacağız. Bildiğiniz gibi korona virüs salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçildiğinden beri 1 yıldır doğru dürüst eğitim alamayan çocuklarımız var. Bununda en büyük sebebi şartların eşit ve adil olmayışındandır. Herkesin evinde bilgisayar, tablet veya birden fazla android cep telefonları yoktur. Ailede de 2,3 öğrencinin olduğunu varsaydığımızda işlerin daha da vahim noktada olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumu gördükçe bu tür örneklere birebir şahit oldukça artık bazı şeylerin değişmesi gerektiği kanaatindeyim. Hiçbir şey geleceğimiz olan gençlerimizin eğitiminden önemli ve elzem değildir. Gelecek parti Harran ilçe başkanlığı olarak eğitimin destek ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Tarım Bu Bölgenin Vazgeçilmezidir

Harran ovası sahip olduğu köklü geçmişinin yanında aynı zamanda bir tarım şehridir. Özellikle GAP projesinin hayata geçmesi ile birlikte bölgenin toprağı su ile buluştuktan sonra ova halkı toprağından verim almaya başladı. Bugün başta pamuk olmak üzere, buğday, arpa, mısır gibi birden fazla ürün yetiştirilmektedir. Su ile hayat bulan toprak, filizlenerek, bölgenin yaşam simgesi olmuştur. Onun için Harran ovasının vazgeçilmezi tarımdır. Lakin son zamanlarda artan zamlarla birlikte çiftçilerimiz zor zamanlar geçirmektedir. Gelecek partisi olarak çiftçilerimizin her zaman destekçisi olacağız. Bizler, üreten bir Türkiye için Genel başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde atılacak yeni adım ve belirlenecek yeni reformlarla birlikte Gelecek Türkiye’nin Gelecek Harran’ın düsturu doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.

Yıl 2020 Hala Yol Sıkıntısı Yaşıyoruz

Harran ilçemizin nüfus çoğunluğu kırsal kesimde yaşamaktadır, ama gelin görün ki yollar çukurlardan geçilmiyor. Ulaşımın daha sağlıklı vatandaşlarımızın daha rahat seyahat edebilmeleri ve işlerini görebilmeleri için yolların yeniden yapılması gerekiyor.  Harran ve Harran halkı bunu hakketmiyor. Gelecek partisinin hedef ve hayallerinde güçlü, adil, refah seviyesi yüksek bir Türkiye var. Bizlerinde hedef ve hayallerinde yolları sağlam, eğitim seviyesi yüksek, tarımı sürekli işleyen, huzurun, barışın sağlandığı herkesin mutlu bir şekilde yaşadığı bir Harran vardır.

Başkan Özyavuz; Gelecek partisi genel başkanımız Ahmet Davutoğlu ve  Şanlıurfa il başkanımız Abdullah'ın yeşil'in önderliğinde mutlu yarınlar için güzel bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz." Dedi.

Haber:İbrahim Taş