Anavatan Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil Aslan, yaptığı yazılı açıklamada Şanlıurfa’nın yeterince sahiplenilmediğini savundu. Kentte son dönemde yaşanan gelişmelere dikkat çeken Aslan, bakan ziyaretlerinin somut sonuçlar doğurmadığını ileri sürdü.
Son bir ay içerisinde kente üç farklı bakanın geldiğini hatırlatan Aslan, bu ziyaretlerin daha çok protokol programlarıyla sınırlı kaldığını iddia etti. Bakanların havaalanında karşılandığını, ardından Balıklıgöl ve Göbeklitepe gibi turistik ve resmi ziyaretlerle günü tamamlayarak Ankara’ya döndüklerini öne süren Aslan, halkın temel sorunlarının gündeme taşınmadığını söyledi.
Eğitim alanındaki sıkıntılara da değinen Aslan, 2026 yılına gelinmesine rağmen bazı okullarda sınıf mevcutlarının 50-60 öğrenciyi bulduğunu, hijyen ve temizlik konularında ciddi eksiklikler yaşandığını ifade etti.
Ayrıca şehirde son günlerde yaşanan intihar vakalarına dikkat çeken Aslan, sosyal sorunların yeterince ele alınmadığını savundu. Aile ve sosyal hizmetler alanında yetkililerin bu gelişmeler karşısında nasıl bir çalışma yürüttüğünün kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti.