Geleceğe yatırım!

Gazeteci İsmail Çölkesen yazdı; Geleceğe yatırım!

KÖŞE YAZISI 14.03.2021 10:44:00 0
Geleceğe yatırım!

Geleceğe yatırım!
 
Çağdaş bir kent çağdaş bireylerle, çağdaş bireyler ise eğitimle mümkündür. 
Bir Belediye Başkanı eğitimsiz bir topluluğa hizmet veriyorsa, onun hizmetlerini anlayacak ve koruyacak zihniyet de yok demektir. 
 
Davranışlarımızı, düşüncelerimizi, tutumlarımızı, inançlarımızı ve daha birçok şeyi önemli ölçüde etkileyen ve değiştiren eğitimin öneminin bilincinde olan  Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ı dikkatle takip ediyorum. 
Bir sohbetimiz sırasında bana öğrencilik yıllarında da gönüllü olarak, hiçbir bedel talep etmeden öğrencilere ders çalıştırdığından söz etmişti. 
Sık sık Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı hizmet veren kurslara katılan çocuk ve gençlerle bir araya gelen Canpolat’ın bu buluşmalarda gözlerindeki ışıltıyı görmek hiç de zor olmuyor. Çünkü, o;  bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesindeki en önemli kriterlerden birinin eğitim, bir ülkenin en büyük zenginliğinin de yetişmiş insan gücünde olduğunu düşünenlerden. 
 
Eğitime ve değerlerimize verdiği önemden dolayı da Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünü bu işi layıkıyla yerine getiren İbrahim Halil Kaya’ya teslim eden Başkan Canpolat’ın Bahçelievler Gençlik ve Eğitim Merkezi’ne ziyaretine ilişkin bir haber mailime düşünce bu konuyla ilgili birkaç kelam etme ihtiyacı duydum. 

Başkan Canpolat, merkezden faydalanan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı soru bankası setlerini kendi elleriyle dağıtmış ve öyle güzel rakamlar vermiş ki gıpta ile okudum.
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kursu veren bu merkezden geçen yıl 900 öğrenci faydalanmış. 
Yine geçen yıl 240 öğrenci bu sıralardan geçerek Tıp Fakültesi dahil çeşitli üniversiteleri kazanmış. 
Burada öğrencilere genel ders verilmekle kalmayıp, birebir dersler de veriliyormuş. 
Yani öğrencinin neye ihtiyacı varsa her şey ellerinin altında. 
Ailelerinin parası olduğu için özel ders alabilen öğrenciler ile bu imkanı olmayan öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğine de son veriliyor bu merkez.
Bırakın yüzlerce öğrenciyi bir tek bireyin bile hayatına dokunmanın ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu söylemeye gerek yok elbette. 
Haliliye Belediyesi  sadece  yüksek öğretime geçiş için değil, liselere giriş sınavına hazırlanan öğrenciler için de kurslar düzenliyor.  Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal belediyecilikte eğitim alanında da önemli çalışmalara imza atarken değerlerimize de sahip çıkan çok sayıda projeyi hayata geçiriyor. 
Bu vesileyle; geleceğin teminatı gençlerin hayatlarına dokunan, bir başka ifadeyle geleceğe yatırım yapan Başkan Canpolat ve ekibini bir kez daha kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.
 
 
Kalın sağlıcakla
İsmail ÇÖLKESEN