Fenerbahçe'de Okan Buruk sürprizi!

Vitor Pereira'nın ayrılığı sonrası 20 Aralık'tan bu yana bir teknik direktör bulamayan Fenerbahçe'de kiminle anlaşma sağlanacağı merakla bekleniyor.

SPOR 1.01.2022 16:20:00 0
Fenerbahçe

Vitor Pereira’nın ayrılmasının ardından henüz bir teknik direktörle anlaşamayan Fenerbahçe’de camia ve taraftarlar endişelenmeye başladı. Ali Koç dönemindeki kronik sorun bir kez daha kendini gösterdi. Son 3.5 yılda hiçbir hoca başladığı sezonu bitiremedi. Hatta yeni gelecek hocanın belirlenmesi de hep çok uzun sürdü. Bu sezon da benzer problem aynen devam etti. Sarı-lacivertlilerde yeni teknik adam konusunda girişimler devam ederken Okan Buruk'un adının da gündeme geldiği belirtildi. Fenerbahçe'nin tecrübeli çalıştırıcı hakkında karar verdiği belirtildi.

KRONİK HASTALIK DEVAM ETTİ

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Ali Koç döneminde 3.5 yılda tam 235 gün takım hocasızdı. Eğer Emre Belözoğlu’nun görevde olduğu günler de bu hesaba dahil edilirse bu rakam 335 güne çıkıyor. Kısacası son 3.5 yılda yaklaşık 1 yıl hocası geçildi. 2018-19 sezonunda 18 Haziran 2018’de Aykut Kocaman gittikten sonra 1 ay hocasız geçildi. Ardından 20 Temmuz 2018’de göreve gelen Cocu, 25 Ekim 2018’de gitti. 25 Ekim’den 14 Aralık 2018’e kadar Koeman vardı.

Ersun Yanal dönemi 4 Mart 2020’ye kadar sürdü. 30 Temmuz 2020’de Erol Bulut gelene kadar takım Zeki Murat Göle ve Tahir Karapınar’la çalıştı. Erol Bulut’un gittiği 25 Mart 2021 tarihinden sonra da Emre Belözoğlu 1 Haziran 2021’e kadar takımın başındaydı.

20 ARALIK'TAN BERİ BELLİ DEĞİL

Emre Belözoğlu’nun vedasından sonra da Vitor Pereira 2 Temmuz 2021’de imzaladı. Vitor Pereira ise 20 Aralık 2021’de ayrıldı ve 1 Ocak 2022 itibariyle Fenerbahçe’nin hocası belli değil.

Sarı-lacivertlilerde 10 Ocak Pazartesi günü ligde oynanacak Adana Demirspor maçına kadar bir teknik direktör belirlenmesi amaçlanıyor.

KARTAL, ALEX VE CARLOS GİBİ İSİMLERİN ADI GEÇTİ

Eğer yabancı hocalar ikna edilemezse 6 aylık geçici bir formül üzerinde durulacak. İsmail Kartal burada önemli bir alternatif olacak. Alex de Souza ve Roberto Carlos gibi isimlerin adı geçse de henüz somut bir adım bulunmuyor, sadece ihtimaller arasında tutuluyor.

OKAN BURUK'TA CAMİA SORUNU

Hatta Okan Buruk’un adı toplantılarda yer alsa da camiada kabul görmeyeceği savunuluyor. Tecrübeli teknik adamın Fenerbahçe'de çalışmak konusundaki kararı ise henüz netleşmedi.

DAUM GÜNDEME GELDİ

Hoca arayışları devam eden F.Bahçe’de son olarak Christoph Daum da gündeme geldi. Fenerbahçe’de daha önce 2003-2006 ve 2009-2010 yıllarında görev yapan Daum’un geçiş sürecinde takımı yöneteceği iddia edildi. Henüz resmi bir gelişme olmasa da Alman çalıştırıcının ismi ağırlık kazanmaya başladı. Fenerbahçe'de yeni teknik adamın Christoph Daum olabileceği belirtildi.

YABANCILARDA İKNA PROBLEMİ

Sezon ortasında bir kez daha hocasız kalan Fenerbahçe’de yeni teknik direktör getirmek kolay olmuyor. Özellikle yabancı hocaları ikna etmek mesele oluyor. Hem kulübün geçmiş dönemde hoca istikrarsızlığı hem maddi konular hem de takımın ligdeki mevcut durumu güven vermiyor. Joachim Löw ve Jorge Jesus gibi kariyerli teknik direktörlerin kapısı çalınsa da beklenen gelişme sağlanamıyor.