Fecr İnsani Yardım Derneği binlerce sığınmacı ailenin umut ışığı oldu

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kurulan uluslararası Fecr İnsani Yardım Derneği ilçede bulunan binlerce sığınmacı ailenin umut ışığı olmaya devam ediyor.

YAŞAM 3.03.2022 09:05:00 0
Fecr İnsani Yardım Derneği binlerce sığınmacı ailenin umut ışığı oldu

İlçede kurulan uluslararası Fecr insani yardım derneği ilçede yaşayan binlerce ailenin gıda, sağlık, konut kirası ve psikolojik destek hizmetleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Dernek Türkiye sınırının sıfır noktasında olmasından dolayı ilçeye gelen binlerce aileye lojistik destek ve barınmaları için ev kiralarını karşılamaya çalışıyor. 

Dernek çalışmaları kapsamında ilçede yaşayan Suriyeli ve ıraklı sığınmacılara yönelik sağlık harcamalarını ve hastane tedavilerini üstleniyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere solunum cihazı, ortapedik araç ve gereçler alınmasında yardımcı oluyor. Bu kapsamda ilçede maddi durumu iyi olmayan zatüre, astım ve kronik akciğer rahatsızlıkları nedeniyle solunum cihazına ihtiyaç duyan ve ekonomik sebeplerden bu cihazları alamayan ailelerin yardımına Uluslararası Fecr İnsani Yardım Derneği yetişiyor. 
Dernek yetkilileri, ekonomik sorunların sürdüğü bu günlerde önemli solunum sıkıntısı yaşayan hastaları da unutmadıklarını ifade ederek, her dönemde mazlumlara destek olma gayretinde bulunduklarını söylediler.