Eyyübiye'de gece yarısı feci kaza; 1'i ağır 3 yaralı

Şanlıurfa’da kırmızı ışıkta geçen araç, bir başka otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

DİĞER 29.07.2021 06:00:00 0
Eyyübiye

Kaza akşam saatlerinde Şanlıurfa-Akçakale yolu cezaevi kavşağında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre henüz sürücünün ismi öğrenilemeyen 63 KU 249 plakalı otomobil cezaevi kavşağında kırmızı ışık ihlali yaptı. Sürücü Cezaevi caddesinden şehir merkezine istikametine geçmek istediği sırada, Akçakale-Şanlıurfa yolu üzerinde seyir halinde olan 63 YK 949 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle 63 YK 949 plakalı otomobil kontrolden çıkarak taşlık alana savruldu. Otomobil içerisinde bulunan 1’i çocuk otomobilde sıkıştı.

Olayı gören sürücüler, bir yandan yaralıların yardımına koşarken, bir yandan da durumu sağlık polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İtfaiye ekipleri araç içerisinde sıkışan çocuğu bulunduğu yerden kurtarmak için adeta zamanla yarıştı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşlar sonucunda çocuk sıkıştığı yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar daha sonra sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası polis ekipleri de, başka bir kaza ihtimaline karşı yolda güvenlik önlemi aldı. Akçakale-Şanlıurfa yolunda trafik tek şeritten sağlandı. Belediye ekiplerinin yola saçılan atıkları temizlemesi ve araçların kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.