Erdoğan açıkladı: ilkini Şanlıurfa'da başlattı

Erdoğan, ‘Eşimin, kız çocuklarımızın okula gitmesinden lise eğitimi tamamlama programına kadar bu çerçevede başlattığı her girişime samimiyetle destek oldum ve bunun ilkini de Şanlıurfa'da başlattık.’’dedi.

EĞİTİM 25.10.2021 08:41:00 0
Erdoğan açıkladı: ilkini Şanlıurfa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü görevine atanan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu ile birlikte girişimci, çiftçi, öğrenci, sporcu, sanatçı ve emekçi kadınlarla bir araya geldi.

 

 

Türkiye'de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kaydettikleri dönemin, kendi dönemleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:"Bunu iddialı bir şekilde ifade ediyorum, her kesimden kadınımızın potansiyelini kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilmesini sağlayacak altyapıyı biz kurduk, imkanları sağladık, engelleri ortadan kaldırdık. Özellikle kadınlarımızın, eğitim ve üretim alanında katettikleri mesafe gerçekten tarihi bir başarının ifadesidir’’dedi.

İLKİNİ ŞANLIURFA' DA BAŞLATTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Eşimin, kız çocuklarımızın okula gitmesinden lise eğitimi tamamlama programına kadar bu çerçevede başlattığı her girişime samimiyetle destek oldum ve bunun ilkini de Şanlıurfa'da başlattık. Ülkemizde partisinde gerçek anlamda kurumsal ve etkin kadın kolları teşkilatını kuran ilk parti, AK Parti'dir. Siyaset yanında bürokraside ve iş dünyasında kadınlarımızın hak ettikleri yeri almak için verdikleri mücadelenin de hep yanında oldum. Kadınları sadece aile işletmesinin bir unsuru olmaktan çıkartıp, müstakil bir girişimci, müstakil bir üretici, müstakil bir iş insanı haline getiren her adımı destekledim. Ülkemizde artık öğretmeninden akademisyenine, bankacısından yargısına kadar her yerde kadınlarımız nüfus içindeki oranlarına yakın temsil düzeyine sahiptir. "ifadelerini kullandı.