En Büyük Miras; Çevre

"Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras çevre"

YAŞAM 1.10.2021 08:35:00 0
En Büyük Miras; Çevre

Endüstriyel tesislerin neden olduğu çevre problemlerinin en aza indirilmesi, iş yerleriin ana sosyal görevlerinden birisidir.

Günümüzde yaşanan çevre sorunları yanı sıra doğal kaynakların kullanımında dikkatli davranılması gerekli olduğuni bir kez daha hatırlattı.

Üretimin ve tüketimin önemli hale geldiği son günlerde sürdürülebilir bir hayat, üstün teknoloji ve çevre duyarlılığı olan üretimlerin desteklenmesi gerekli olduğu konusu öne çıkmıştır.

Son senelerde özellikle sanayileşmenin çoğalması, teknolojinin gelişimi ve nüfus artışı gibi etmenler çevresel problemlere ve çevre kirliliğinin artış göstermesine neden olmaktadır.

Bu problemlerin oluşmasında etkileri olan iş yerleri toplumlara karşı sorumluluklarının farkında olmak zorundadırlar.

Çevreye duyarlı işletmecilik

Kültürlerine çevrecilik felsefeni yerleştiren iş yerleri, faaliyetlerinde çevresel hassasiyetle hareket edebilmeyi, çevreye verilen zararı minimum seviyeye düşürmeyi ve karar alma süreçlerinde çevreyi önemsemeyi çevre duyarlılığı olan işletmecilik anlayışı çerçevesinde benimsemelidirler.

Çevreye duyarlı işletmecilik, çevreci anlayış ile hareket eden iş yerleriin faaliyetlerini sürdürürken başta üretim, yönetim ve karar alma süreçleri olmak üzere çevreye verilen zararı en aza indirmeyi hedefleyen anlayıştır.

Hızla değişen dünyada toplumumuzun en büyük miraslarından bir tanesi olan çevre de değişen hıza ayak uydurmaktadır.

Değişimin hızı hayli yüksek ki yarınlara miras bırakacağımız çevre, güzelliklerini gün geçtikçe yitirmektedir.

İşletmeler kirlilik engelleme teknolojilerine daha fazla kaynak ayırırsa, çevre problemlerina proaktif bir yaklaşım sağlanabilmektedir.

Ürün ve süreçlerin geliştirme aşamasından üretim planlaması, envanter kontrolüne ve ürünlerin satışına kadar tüm üretim yönetimi kararlarında çevresel unsurlar da dikkate alınmalıdır.

 

“Çevre bilincimizi onayladık”

 

Poelsan Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hakan Dağdelen, “Çevre bilinciyle üretimlerine devam etmekte olan Poelsan Plastik olarak çevre yönetimi kapsamında almış olduğumuz ISO 14001 Çevre Belgesi’yle çevre bilincimizi onayladık.

Kirliliği azaltmak, engellemek ve kontrol altına almak için almış olduğumuz belge kapsamında; Şirket içi eğitim kursları düzenliyor ve personellerimizi duyarlı hale getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” diyerek çevre duyarlılıklarının kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Dağdelen, üretim atıkları ile alakalı olarak “üretim tesislerimizden çıkan atıklarımızın çevreye zarar vermeyecek şekilde ayrıştırılması ve sınıflandırılması, odaklandığımız önemli konuların başında gelmektedir.

Atıklarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetki verilen geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri tarafından kodlarına göre ayrıştırarak teslim alınmaktadır. Poelsan olarak ‘temiz çevre’ bilinci ile üretmeye ve katma değer üretmeye devam etmekteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.