Dicle Elektrik’ten çocuklarımızın eğitimine katkı

Dicle Elektrik tarafından Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu içerisinde yapımı tamamlanan Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

EĞİTİM 14.10.2021 12:40:00 0
Dicle Elektrik’ten çocuklarımızın eğitimine katkı

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde eğitime ve kültüre katkı sunmak için kurumsal sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu  bünyesinde yapımı tamamlanan Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi öğrencilerin hizmetine sunuldu.

 

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliğiyle gerçekleştirilen ve tüm giderleri Dicle Elektrik tarafından karşılanan Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi’nin hizmete girmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi. Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas’ın açılışını yaptığı törene Yenişehir İlçe Kaymakamı Murat Beşikçi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Bülent Öztürk’ün yanısıra okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, istihdam ve yatırım büyüklüğü açısından bölgenin en büyük ekonomik gücü olduklarına dikkat çekerek, “Sadece ticari anlayışla hareket etmiyoruz. Bölgemizin kalkınmasına, refahına, istihdamına katkı sunmayı görev addediyoruz. Bir yandan 8 bine yaklaşan çalışan sayımızla bölgenin en geniş istihdam imkanlarını sunarken, eğitim ve kültüre yönelik sosyal sorumluluk projelerimize de büyük önem veriyoruz. Sevgili çocuklarımızın eğitim gördüğü böylesi bir eğitim yuvasına katkı vermekten mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

“Yatırımın aslan payını Diyarbakır’a yapıyoruz”

Genel Müdür Yaşar Arvas, hizmet bölgesinde özelleştirmeden bu yana yaklaşık 4 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, yıllık bazdaki rekorun ise 2021 yılında kırılacağını söyledi. Bu yıl sonu itibariyle bölge genelinde 1,4 milyar liraya ulaşması beklenen altyapı ve şebeke yatırımından aslan payını 353 milyon lirayla Diyarbakır’ın aldığına dikkat çekti. Arvas, “Hizmet bölgemizde tüketicilerimizin daha kaliteli enerji alması için dağıtım şebekemizi sürekli güçlendiriyoruz. Bir yandan da teknolojinin en son imkanlarını kullanarak kayıp ve kaçakla mücadele ediyoruz. Yeni dönemde de hizmet bölgemizin her yerinde farklı sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürmeyi istiyoruz. Bölgenin en büyük ekonomik gücü olarak bölgeden aldığımızı bölgeye vermeyi bir görev olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Beşikçi : “Dicle Elektrik’e teşekkür ediyoruz”

Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, okulun sadece Diyarbakır’da değil bölgedeki önemine vurgulayarak, “Okulumuzun Diyarbakır için öneminin farkındayız. Surkent bizim için çok özel bir okuldur. Bu anlamdaki ihtiyacı gideren tek okul olduğu için bu projeyi hayata geçiren Dicle Elektrik’e çok teşekkür ediyoruz. “ dedi. Kaymakam Beşikçi, Türkiye’de 10 milyon engelli vatandaş bulunduğununun bunun 3 milyonunun işitme engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çekerek “Onun da 1 milyonu eğitim çağındaki çocuklardan oluşuyor. Surkent İşitme Engelliler Ortaokulunda samimiyetle ve gayretle çalışan bir eğitim kadrosu var. Çocuklarımızın hayata daha sıkı tutunmaları için bu gayretleri takdir ediyoruz” diye konuştu.

El becerileri kazanarak hayata hazırlanacaklar

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu, bölgenin en köklü eğitim kurumlarından biri. Tarihi 1956 yılına kadar giden okul o tarihte Sur ilçesi Balıkçılarbaşı semtinde Diyarbakır Sağırlar Okulu olarak hizmet veriyordu. Okul 1966 yılında şu anda bulunduğu binasına taşındı. İlk yıllarda meslek edindirme amaçlı sanat okulu olarak eğitim verdikten sonra özel eğitim kurumları kapsamına alınarak işitme engelli öğrencilere eğitim vermeye başladı.

Okul 100 öğrenci kapasitesiyle pansiyonu, yemekhanesi ve sosyal imkanlarıyla bölgenin bu alandaki tek eğitim kurumu özelliğine sahip bulunuyor.

Uzmanların görüşleri doğrultusunda projelendirildi

Okul binası içinde yapımı gerçekleştirilen Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi pedagoji uzmanlarının görüş ve önerileri doğrultusunda projelendirildi. Uzmanların verdiği bilgiye göre, el sanatları ve becerilerinin işitme kaybı olan çocukların eğitiminde özel bir önemi bulunuyor. İşitme kaybı olan çocuklar görsel materyale hem veri sağlayan uyaran, hem de içsel yaşantıların ifade edilmesini mümkün kılan bir araç olarak ihtiyaç duyuyor. Sözel iletişim yerine görsel sanatların diliyle iletişimi kolaylaşıyor. Burada yetenek ve becerilerini sergileyerek sözel olarak ifade edemedikleri duygularını daha güvenli ifade edebiliyorlar. Ayrıca okul sonrasında öğrencilerin atölyede kazanacakları el becerileriyle meslek sahibi olmaları hedefleniyor.