Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi birinci yaşını sahada kutladı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi bugün tam bir yılını doldurdu. 9 Mart 2020 tarihinde kurulan partinin kuruluş yıldönümü ülke genelinde sahada kutlandı.

SİYASET 10.03.2021 17:47:00 0
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi birinci yaşını sahada kutladı

Deva Partisi Bir Yaşında

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi bugün tam bir yılını doldurdu. 9 Mart 2020 tarihinde kurulan partinin kuruluş yıldönümü ülke genelinde sahada kutlandı. 

9 Mart 2020 tarihinde kurulan DEVA Partisi’nin bugün 1. Kuruluş yıldönümü. Bu nedenle bir açıklama yapan DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz şunları söyledi: “Bundan tam 1 yıl önce; 1. Sınıf ekonomi, 1. Sınıf özgürlükler, 1. Sınıf demokrasi ve 1. Sınıf hukuk devleti için kocaman bir adım attık. Ve bugün ilk yılımızı kutluyoruz. İlklerin partisi olan DEVA Partisi başta ilk kez oy kullanacak olan seçmen için bir çıkış kapısı, bir umut ışığı. Ayrıca pandemi sürecine karşın bir çok durumda dijital dünyanın olumlu yanlarını kullanarak dijital Genel Merkez açılışları, dijital kongreler, dijital toplantılar yaparak teşkilatlanmasını çok hızlı bir şekilde liyakat esaslı tamamladı.” 

SİYASETTE YENİ TARZ DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİDİR... 

Günümüz ülke meselelerine çözüm ve fikir üretme yerine; eleştirel düşünmeye tahammül edemeyen siyasi aktörlerin; siyaseten milletin önüne sadece hamaset, hakaret ve husumeti koyarak söyleyecek yeni ve değişik sözlerinin olmadığına olan inançlarıdır.Onlar ki, ancak hedef kitlelerinin üzerinde ikna ediciliklerini artırmak için şehvetli konuşmaları tercih ederler. Öfke ve şiddet diline başvururlar.

Yeni tarz siyaset anlayışında ise siyasetçiler;
Daha kapsayıcı, *
Daha birleştirici, *
Daha kuşatıcı, çözüm üreten siyasi üslubu tercih etmektedirler.

Bu yeni siyaset tarzını benimseyen, uygulayan siyasi hareketin adı; DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİDİR. Çünkü Siyasetin tarzı, üslubu değişince, Türkiye de değişecektir. Hamdolsun artık sözünün gücüne inanılan, itimat edilen, güvenilen Türkiye’nin DEVA’SI var.

Başkan Ahmet Tüysüz ayrıca kuruluş yıldönümü pastasını inşaat işçileri ile birlikte kestiklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Bugün 81 ilde ve tüm ilçelerde teşkilatlarımız on binlerce gönüllüsü ise sokaktaydı, sahadaydı. Biz şatafatlı ve israfa dayalı yıldönümleri yerine; halkımızla, sahada, sokakta kutladık. Şanlıurfa’da da her ilçemizde arkadaşlarımız tüm ülke de olduğu gibi aynı anda sokaktaydı. Kendimizi anlatan ‘DEVA 1 Yaşında’ broşürlerimizin yanı sıra, esnafımız için, gençlerimiz için, eğitim için düşündüklerimizi anlatan broşürlerimizi dağıttık. İnanıyorum ki çok daha güzel zamanları hep beraber yaşayacağız. Bir kez daha ülkemizin Devası olacak DEVA Partimizin kuruluşunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.