ÇOK PROVAKATİF HAREKETLER BUNLAR

Köşe yazarlarımızdan Gazeteci-Yazar Yaşar İçen yazdı; ÇOK PROVAKATİF HAREKETLER BUNLAR

KÖŞE YAZISI 8.02.2021 10:30:00 0
ÇOK PROVAKATİF HAREKETLER BUNLAR

Bunlarınki de biten ateş misali bir oraya bir buraya savrulup saçmalamaktan öteye geçmedi...

Önce rektöre sardılar...Baktılar rektör sağlam çıktı ellerindeki, dillerindeki çamuru polise atmaya çalıştılar... Çamur atma işi de vatandaş polisine sahip çıkınca tutmadı ve başladılar Kabe fotoğrafı üzerinden öfke kusmaya... O da tutmadı LGBT dediler... O da olmadı “türbanım açıldı takmama izin vermediler” yalanına sarıldılar... Yurt içi bahaneler bitti bir de baktık Yunanistan’dan eylemcilerimize üç beş pankart takviyesi geldi... Sonra kim onlara okkalı cevaplar verip kızdırdıysa ‘istifa istifa’ naraları attılar... Arada kaçırdıklarım varsa affola zira bunca saçmalığı ya sabırlar eşliğinde takip etmeye çalışırken bazen zorlanıyorum... Evet olmadı, olmadı olmayacak... Denemedikleri provakatif hareket kalmadı! Ateş, bitmeye yakın dengesiz hareketlerle sağa sola savrulurken etrafına karalar (is) sürmeye çalışsa da nafile çabaları sönmesini engellemezmiş...

Bunlarınki de biten ateş misali bir oraya bir buraya savrulup saçmalamaktan öteye geçmedi... En çok neye sevindim biliyor musunuz? Öğrencilerin bekledikleri potansiyelde onların kirli planlarına destek vermemesi... Ve yetkililerin sağduyudan yana yaptığı  çağrıların evlatları koruyup kollama, oynanan oyunlara karşı gözlerini açma, geleceklerini koruma yönünde olması çok değerliydi... Laf aramızda polisin ve yetkililerin gösterdiği “evlat özenini” ekranları 7/24 parselleyen sözde yorumcu-gazeteci-araştırmacı bana göre temcit pilavı isimler de gösterebilse!

Evet mevzu rektör değil, LGBT değil, türban değil, dini inanç veya inançsızlık özgürlüğü değil... Mevzu nasıl ki vaktiyle ağaç değildiyse şimdi de bunlar değil! Mevzu son yıllarda sıklıkla denenen fakat bir türlü tutmayan kaos planları! Arap Baharı ile başlayan süreci ne kadar denedilerse de Türkiye’de tutmadı... Durulacak mı planlar? Elbette durulmayacak ve hatta daha da farklı yöntemlere başvuracaklar derim!
Çünkü Arap Baharının bu kez kasırga formatına geçilecek Ortadoğu’da!

“Obama ile başlayan süreç, Trump ile bir tebessümlük mola verdi ve şimdi film kaldığı yerden Biden ile yeniden start alacak kemerlerini sıkı bağla Ortadoğu! Bu start; mevcut yönetimleri tehdit ederken bir anda beliren yeni liderlere, sınırlara, yönetimlere vesile olacak” demiştim Biden seçildiği gün! Ki son günlerde yapılan açıklamalar bu öngörümde ne kadar haklı olduğumu gösteriyor... Suriye ve Irak’ı SDG üzerinden yeniden dizayn etmek için curcuna lazım Ortadoğu’ya! Çünkü yeni ve etkili silah “kaoslar” olacak!
ABD ve Avrupa pandemi ile birlikte “insan” başlığını öne çıkardı! Neden mi? Öfkeli, kırgın, umutsuz insan kitlelerinin karşısında hiçbir silahın (para, güç, makam, top, tüfek) işe yaramadığını anladılar... Bir kıvılcımla dahi sokakların yakılıp yıkıldığına bizzat şahit oldular çünkü “insani değerlerin kaybının” ne büyük felaketleri beraberinde getireceğini sözde Arap Baharı ile Ortadoğu’da test ettiler!
Ve şunu çok iyi biliyorlar; önümüzdeki yıllar toplumsal başkaldırıların, isyanların, kaos planlarının fazlasıyla kullanılacağı yıllar olacak!
Evet şu an Türkiye’de devam eden gel-git akıllı eylemler de bir şekilde bir yerlere çekilip büyütülmeye çalışılıyor bunu biliyorum... Eylemcilerden yansıyan bunca saçmalık arasında “sel gider kum kalır“ mantığını güden her duyarlı bireyin ülkesi, evladı, geçmişi, geleceği adına üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ve birleştirici cümleleri fazlasıyla zikretmesi gerekiyor!