BAŞKAN YILDIZ, BELGELERİYLE KONUŞTU

Güneydoğutv'de gazeteci Müslüm Çap'ın moderatörlüğünü yaptığı Siyasetin S' si programına katılan Akparti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, herşeyimiz şeffaf diyerek belgeleriyle konuştu.

SİYASET 25.12.2020 22:39:00 0
BAŞKAN YILDIZ, BELGELERİYLE KONUŞTU

TÜRKİYE AK PARTİ İKTİDARI İLE NEREDEN NEREYE GELDİ? 
 
BAŞKAN YILDIZ, BELGELERİYLE KONUŞTU
 
AK PARTİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI BAHATTİN YILDIZ:
 
“İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ”
 
“BU ÜLKE CENAZELERİN, YENİ DOĞMUŞ BEBEKLERİN HASTANELERDE
REHİN KALDIĞI GÜNLERİ UNUTMADI”
 
“ŞANLIURFA’DA COVİD GERİLİYOR, BU BİZDE REHAVETE NEDEN OLMASIN”
 
“BAŞKA İL BAŞKANLARININ İSTİFASINI GEREKÇE GÖSTEREREK KİMSE 
ŞANLIURFA TEŞKİLATIMIZA NİFAK SOKMAYA KALKIŞMASIN”
 
“SAHTE HESAPLARLA BU ŞEHRİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞANLARA 
PABUÇ BIRAKMIYORUZ”
 
 
ŞANLIURFA / AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 2002 öncesi Türkiye ile AK Parti iktidarı sonrası Türkiye’yi rakamlarla ve video görüntüleriyle tek tek açıklayarak, yaşanan değişimi gözler önüne serdi. Yıldız, sadece muhalefet olsun diye halkı hükümete karşı kışkırtanlardan da sözünü esiremeyerek, “Yalan yanlış bilgiler verip, insan sağlığı üzerinden siyaset yapılmaz” dedi.
 
Salgına rağmen maske, mesafe ve temizlik kurallarıyla halkın arasında ayrılmayan, video konferans yöntemiyle değerlendirme toplantıları serisine ara vermeyen, yazılı basın, internet basını, TV’ler ve radyolara kadar tüm iletişim araçlarını halka hizmet için değerlendiren AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, bu kez Güneydoğu TV’nin canlı yayın konuğu olarak, Türkiye’de AK Parti iktidarı ile yaşanan değişim ve dönüşümü anlattı.
 
Konuşmasına güncel bir konu olmasından dolayı sağlık hizmetleriyle başlayan Yıldız, sağlık alanında AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye genelinde ve Şanlıurfa özelinde verilen hizmetlere dikkati çekti. 
 
“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanlığımızın özverisi ile dünyadaki sağlık sisteminin çökmesine yol açan covid salgını sürecini en az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz” diyen Bahattin Yıldız, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan sağlık yatırımlarını il merkezi ve ilçelerde kalem kalem rakamlar vererek anlattı.
 
Birçok ülkenin sağlık sistemi çökerken, Türkiye’nin 150’ye yakın ülkeye tıbbi yardımda bulunduğunu anımsatan Bahattin Yıldız, “Düşünün paranız var ama solunum cihazı alamıyorsunuz. Bu çok acı bir durumdu. Bu süreçte ülkemiz ilk kez kendi milli mühendisleriyle solunum cihazı üretmekle kalmayıp, dünyaya da  ihraç etti” dedi.
 
“Geleceği önceden öngören, engin ufku ve vizyonu sayesinde ülkemizin uzun yıllar ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları Başbakanlığı döneminde yapmış Cumhurbaşkanımız olmasaydı, bu salgın sürecinde ne durumda olurduk” diye soran AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti hükümetleri öncesinde hastanelerde yaşanan doktor ve ilaç kuyruğunu, hastaların kar içinde kızaklarla taşındığı çile dolu anları video görüntüleriyle gözler önüne serip, cenazelerin rehin alındığı gazete haberlerinin kupürlerini de izleyicilerle paylaştı. Yıldız, “Bu ülke; cenazelerin, yeni doğmuş bebeklerin hastanelerde rehin kaldığı günleri unutmadı ve unutmayacaktır” diye konuştu.
 
 
SAĞLIK KURUMLARI TEK ÇATIYA ALINDI
Eskiden SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı’nın ayrı çatılarda olduğunu, AK Parti ile tek çatıya alındığını anımsatan Yıldız, “Emekli sandığı mensubu SSK Hastanesine gitse tedavi olamıyordu, acil hasta bile olsa müdahale edilemiyordu. AK Parti iktidarı ile birlikte bugün isteyen istediği hastaneden tedavi hizmeti, istediği eczaneden de ilacını alıyor” diye konuştu.
 
Yıldız, sağlık alanında verilen hizmetleri Şanlıurfa il geneli düzeyinde de tek tek, ilçe ilçe rakamlar vererek açıklayıp, AK Parti öncesi tıbbi cihaz sayılarını, doktor, sağlık elemanı sayılarını, ambulans sayılarını, yatak sayılarını, ultrason cihazları ve diyaliz sayılarını da gözler önüne serip,  “Bakın;  sağlıkla ilgili bile insanları korkutup tedavi ilaçlarını bile almalarını önlemeye çalışıyorlar. Ayıptır, günahtır. İnsan hayatı üzerinden siyaset yapılır mı ? Bunlar ucuz siyasi manevralardır” diye eleştiride bulundu. 
 
AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar ne söz verdiyse yaptığını vurgulayan Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin de ihalesinin yapıldığını, 2023 yılından önce hizmete açılacağını bildirdi. 13 ilçenin 12’sinde yeni hastaların yapıldığını Harran’a da yapılacağını anlatan Yıldız, doktor ihtiyaçlarının da giderileceğini bildirdi. 
 
ELEŞTİREYE AÇIĞIZ
Konuşmasında sık sık eleştiriye açık olduklarına vurgu yapan Yıldız, “Biz eleştiri olmasın demiyoruz, yapıcı olsun istiyoruz. Bu dönemde kenetlenip destek olunması lazım. Gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarımıza saygı duymamız lazım. Sırf eleştireceğim diye bölgeler arasında ayrımcılık yapmamamız lazım. Sağlık bu milletin en önemli anayasal haktır. Lütfen bu hakkı vatandaşın almasına engel olmayın” dedi.
 
Adalette, eğitimde, kültürde,  ulaşımda, gençlik hizmetleri ve sosyal hizmetler alanında yapılan hizmetleri de  rakamlarla açıklayan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, son 18 yılda yapılan yatırımları anlatırken, bunların bir bölümünün Cumhuriyet döneminde yapılanlardan fazla, bazı kalemlerde ise 4 ile 10 katı daha fazla olduğunu vurguladı. 
 
Yıldız, uzun bir süredir gündemde olan Çevik Kuvvet Kavşağının önemli bir bölümünün tamamlandığını, geçen hafta Otogar bağlantı yolunun açıldığını, Maşuk bölgesine giden yolda ise çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Yıldız, bu kavşak ile çevre yolu tamamlandığında kent trafiğinde büyük rahatlama olacağı bilgisini verdi.
 
 
İl ve ilçe kongreleri sürecine de değinen Yıldız, kongrelerin önce pandemi koşulları nedeniyle durdurulduğunu, kontrollü  sosyal hayatla birlikte yeniden başladığını, şu anda sadece Siverek, Ceylanpınar ve Haliliye kongrelerinin kaldığını belirterek, “Bazıları kongreler heyecansız, düşük katılımla geçiyor diye eleştiriyor. Biz hükümetimziin aldığı kurallar kapsamında kısıtlı katılımla kongrelerimizi yaptık. Ama eleştirenler şunu bilsin ki bizim ilçe kongrelerimiz bile il mitingi şeklinde geçer” diye konuştu.
 
Yıldız, kalan 3 ilçe ile il kongresi ile ilgili tarihin genel merkezin inisiyatifinde olduğunu belirterek, son günlerde bazı il başkanlarının istifasını gerekçe göstererek Şanlıurfa ili özelinde farklı yorumlar yapılmasına da tepki gösterdi. Yıldız, şöyle devam etti:
 
“Cumhurbaşkanımızın tensipleri nasıl olursa biz ona rıza göstereceğiz. Diğer illeri örnek göstererek nifak sokmaya çalışanlar var. Demeye çalıştığım şu ki; herkes kendi işine baksın. Genel merkezimiz neyi takdir ederse hepimiz bekleyip göreceğiz. Bu süreçte kimsenin moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Bir husus daha buradan bizi izleyen tüm hemşerilerime tüm il başkanlarımıza siyasi parti il başkanlarına sesleniyorum; lütfen sahte hesaplar üzerinden fake hesaplar üzerinden bu şehre kim dizayn vermeye çalışırsa fırsat vermeyiz.  O hesap sahiplerini bulduk, besleyen kaynaklarına da ineceğiz. Biz teşkilat olarak bunlara mahal vermeyelim. Onları toplum içinde rezil rüsva etmemiz lazım. Bu şehrin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok.”
 
TREN YOLU PROJESİ
Tren yolu projesinden Şanlıurfa’nın çıkarıldığına ilişkin söylentilere de tepki gösteren Yıldız, “Bu proje bir güzergah üzerinden ilerliyor. Ankara, Konya bitip hizmete girdi. Yapılan çalışma Konya, Mersin, Osmaniye,  Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa. Şanlıurfa’dan sonra da Mardin var. Şimdi bu güzergah bitmeden hat havadan mı Şanlıurfa’ya gelsin. Böyle bir mantıkla yapılan eleştiri amaçlı değil de nedir? Şanlıurfa bu projenin içindedir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Urfa’dan sonra da Mardin sıradadır” diye konuştu.
 
BELEDİYELERİN HİZMETLERİ 
Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerinde genelde Cumhur İttifakı, yerelde AK Parti belediyeciliğine güvenen halkın Şanlıurfa’da Büyükşehir ile 13 ilçenin 12’sini AK Parti’ye teslim ettiğini anımsatarak, “AK Parti belediylerimiz bugün vizyoner projelerle halkına hizmet ediyor. Birçok insan ilçelerimize gittiğinde kendilerini bir ile gitmiş gibi hissettiklerini söylüyorlar. Bu AK belediyecilik adına gurur vericidir. Belediyelerimiz bugün istihdam için fabrikalar da açmaya başladılar. 2023’te de Cumhur İttifakı yine zafere ulaşacaktır. Kendileri de çıksın ittifak ortaklarını açık açık milletimize açıklasınlar. Onlar ittifak kurduklarını bile açıklayacak cesarette değiller. Biz altyapıyı da yaparız, üst yapıyı yaparız mühim olan gönülleri yapmaktı, gönüllere de girdik” ifadelerine yer verdi. 
 
Yıldız, belediyelerin hizmetlerini tek tek anlattıktan sonra deprem verilerine ilişkin bir soruyu da cevaplandırırken, “ 147 milyar lira vergi toplanmış, 1 trilyon 21 milyar lira harcanmış. Yani yaklaşık on katı masraf yapılmış. Yani devlet vatandaşının yanında olmuş” dedi. Yıldız, bu açıklamasının ardından geçmiş hükümetler döneminde yaşanan afetlerde ülkeyi yönetenlerin çaresiz kaldıklarını nasıl itiraf ettiklerini de video görüntüsü ile anımsattı.

AK Parti İl Başkanı Yıldız, konuşmasının sonunda, 2020 yılının zorlu geçtiğini, salgın ve doğal afetler nedeniyle acılar yaşandığını, 2021 yılının hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.