Başkan Özyavuz yaptığı çalışmalarla her alanda Harran'ın tek mimarı

Hizmette ilk yılında zorlu bir kurulum sürecinin ardından Harran'ın 136 mahallesine hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Özyavuz “ Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Harran'ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

GÜNDEM 13.08.2024 11:41:00 0
Başkan Özyavuz yaptığı çalışmalarla her alanda Harran

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 31 Mart yerel seçimleri lnde güven tazeleyerek, yeniden Belediye Başkanı seçildi. Hizmette ilk yılında  zorlu bir kurulum sürecinin ardından Harran'ın 136 mahallesine hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Özyavuz “ Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Harran'ımıza birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.Harran Belediyesi yapmış olduğu hizmetlerle vatandaşın büyük beğenisini toplamaya devam ediyor. Tarih, turizm, tarım ve birçok medeni, kültürel ve doğal yapıyı içerisinde bir arada barındıran Harran ilçesi, Hizmette ikinci dönemine Bismillahirrahmanirrahim diyerek, başlayan Başkan Özyavuz' a emanet edildi. Hizmet mottasını "Harran Ehline Emanet" olarak belirleyen Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Hizmetinin ilk 5 yılında Harran'a birden fazla kalıcı hizmet kazandırdı.

5 yıl önce, 'Hizmette Sınır Yok' ilkesiyle çıktığımız bu yolda birbirinden önemli projeler, yatırımlar ve çalışmalar gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin hayır dualarından aldığımız güçle görevi devraldığımız günden bugüne kadar Harran'ımız için gece gündüz demeden, yılmadan yorulmadan, canla başla çalıştık, çabaladık. Tüm amacımız Harran'ımızın ihtiyaçlarını en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak, Harran'ımız için yeni hizmetler, yeni projeler  üretmekti. Tabii bu 5 yıllık süre içerisinde hem küresel anlamda hem de ülke olarak çeşitli badireler atlattık. Bunların başında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci geliyor. Son olarak da ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depremleri geliyor.

PROJE VE ESER SİYASETİ 

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Harran'a kazandırdıkları hizmetlerle amaçlarının ilk günden itibaren proje ve eser siyaseti yapmak olduğunu söyledi.

Harran tarihi boyunca ilk defa Doğalgaz ile buluştu. Harran'ın içme suyu şebekesi sil baştan yenilendi. Harran Belediye Çarşısı inşaa edildi. İlçeye tam teşekküllü bir semt pazarı kazandırıldı. İlçe genelinde bulunan tüm ana caddeler sıcak asfalt ile buluşturuldu. Yeni mesire alanları ve parklar kazandırıldı. Bunun yanında gençliğe verdikleri önemin en önemli detaylarından biri de ilçe merkezi ve kırsal mahaller olmak üzere toplamda 14 halı saha kazandırıldı. Harran'ın 30 yıllık devam eden tapu sorununu bakanlıklarla gerekli çalışmaları yaparak çözüldü.

KESİNTİSİZ ULAŞIM 

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, görece geldiği günden bu yana mahalle içi ve mahalleler arası grup bağlantı yollarında asfalt çalışmalarını yoğunlaştırdı ve toplamda 525 km asfalt yaptı. Bir çok mahallede de mahalle içlerini parke taşları ile döşendi.

SOSYAL HAYAT VE SPOR

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Harran tarihinde bir ilk olan açık hava konserini Harran'da yaparak, bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin bir çok yerinden 120 bin kişinin katıldığı büyük konser ile birlikte Harran'ın tanıtımı eş zamanlı olarak tüm dünyaya tanıtılmış oldu. Sosyal projelerin yanında ilçe merkezi ve kırsalda olmak üzere 14 halı saha Harran'a kazandırıldı.

SAĞLIK VE KÜLTÜR 

6 Şubat yıkıcı depremlerin de hasar alarak yıkılan Harran Devlet Hastanesi'nin yerine tam teşekküllü 100 yataklı devlet hastanesi inşaa edilecek. İhale sürecinde olan Hastanenin yapım çalışmaları birine kadar Sağlık bakanlığı tarafından geçici Sahra hastanesi kurulumu devam ediyor. 

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarlar kurum ve kuruluşların elini kolaylaştıran Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, bunun yanında yılın 4 mevsiminde ilçeye misafir ve turist akışının devam etmesi için bütün fiziki çalışmaları belediye olarak yaptıklarını söyledi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı olarak yeniden güven tazeleyerek, Belediye Başkanlığına seçilen Mahmut Özyavuz, hizmette ikinci döneminde Harran'a yenilikler kazandırmaya ve tasarlanan projeleri hayata geçirmek için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ifade etti.

 

Haber Abdullah Akkurt