Başkan Ferhat Karadağ: Meydanları Boş Bırakmayacağız

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Şanlıurfa’nın hak ettiği yatırımları alamadığını söyledi.

SİYASET 2.03.2022 19:39:00 0
Başkan Ferhat Karadağ: Meydanları Boş Bırakmayacağız

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Şanlıurfa’nın hak ettiği yatırımları alamadığını söyledi.

Karadağ, tarihi çok eski medeniyetlere dayanan Şanlıurfa’nın bugün kültür ve turizm anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek bu değerlere sahip çıkılmadığını ifade etti.
Karadağ, halkın ve vatandaşın sorunlarını çözmek için meydanda olduklarını söyledi.
Karadağ, Şanlıurfa’nın pek çok uygarlığın doğduğu önemli topraklar olduğunu vurgulayarak, “Urfa Hz. İbrahim’in yaşadığı kent olarak bilinir. Urfa’nın ve insanlığın tarihini M.Ö. 11 binlere kadar götüren Göbeklitepe Urfa’da yer almaktadır. Ancak böylesi önemli ve tarihi bir potansiyelin yerel yönetimlerce doğru değerlendirilemediğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra Karahan Tepe var, Nevali Çöri var. Urfa’nın tarihi ve kültürel zenginlikler çok fazla. Saymakla bitmez. Çok sayıda arkeolojik sit alanı var. Tabi biz hiçbir şekilde bu alanları muhafaza edemiyoruz. Tarihi dokuları bozdular. Biz kültürel değerlerimize sahip çıkamıyoruz, sonra da turist gelmiyor diyoruz. Böyle yaparsak gelmez tabi. Biz kültürel varlıklarımızın kıymetini bilmiyoruz.” diye konuştu

YOKSULLUK, YOLSUZLUK VE DÜZENSİZLİĞE KARŞI MÜCADELE BOYNUMUZUN BORCUDUR
Ülke genelinde yaşanan yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etmek için çalıştıklarını aktaran Karadağ, “1. Dünya Savaşı yıllarında Fransızlara karşı verilen mücadele yine Urfa tarihi açısından oldukça önemli. Urfa’nın tarihi kökenlerinden gelen mücadele ruhunu biz burada diri tutmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çıktığımız yol da zaten bunu göstergesi. Mücadelemizde ne kadar kararlı olduğumuzun göstergesidir. Hem ülke genelinde hem de yerelde, yoksulluk yolsuzluk düzensizliğe karşı mücadele boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARI TEK ŞEY ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA YÖNETİCİLERİN POSTERLERİNİ ASMAK
Şanlıurfa’nın yeteri kadar hizmet alamadığına dikkat çeken Karadağ, “Urfa ne yazık ki uzun bir süreden beri oy deposu olarak görülüyor. Belediyeler hizmet namına hiçbir çalışmaya öncülük etmiyor. Yaptıkları tek şey şehrin dört bir yanına yöneticilerin posterlerini asmak. Yaptıkları başka hiçbir faaliyet yok. Kent yapılaşması tamamen çarpık. Rant uğruna arsalar bağlar bahçeler tarım alanları imara açıldı. Şehrin alt yapısında ciddi problemler var. Liyakatsiz yöneticiler akraba eş dost kontenjanlarıyla söz sahibi olmuşlar.” diye konuştu.

YÖNETİCİLER SORUNLARA KULAK TIKADI
Karadağ, Şanlıurfa’nın genç bir nüfus potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek eğitimde ve istihdam yaşanan sıkıntılara vurgu yaptı. Karadağ, “Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip iliyiz. Bugün 2 buçuk milyona yakın bir nüfusumuz var. Tabi bir de Suriyeliler var. Okul ve eğitmen sayısı çok çok yetersiz. Çocuklarımız deyim yerindeyse zaman öldürmek için okullara gönderiliyor. Eğitim seviyesi ve eğitim kalitesi çok düşük. Nitelikli bir eğitim söz konusu değil. İstihdam problemi var. Ciddi bir genç nüfusumuz var. Enflasyon yükselmişken esnafımız işçimiz çiftçimiz öğrencimiz sıkıntı yaşıyor. Çiftçimiz tarlasını ekemiyor. Yöneticilerimiz bu sorunların hepsine kulak tıkamış. Vurdumduymazlık hat safhada. Türkiye genelinde durum nasılda Urfa’da da aynı durum var. Biz bu gidişe dur demek için siyasete girdik.” dedi.