Başkan Beyazgül’den Osmanbey’deki Yangın Alanında İnceleme

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı lojistik depoda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı, yangına anında müdahale eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri uzun uğraş

DİĞER 11.01.2021 16:15:00 0
Başkan Beyazgül’den Osmanbey’deki Yangın Alanında İnceleme

Üniversite’deki Yangın, Büyükşehir İtfaiyesinin Uğraşlarıyla Söndürüldü

Üniversite’deki lojistik deposundan alev ve dumanların yükseldiğini fark eden görevliler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yangın haberini alır almaz ekibiyle birlikte bölgeye intikal ederek söndürme çalışmalarını yakından takip etti. İtfaiye ekiplerinin de bölgeye ivedilikle ulaşması için talimat veren Başkan Beyazgül, soğutma çalışmalarının son anına kadar bölgeden ayrılmadı.

Yangın bölgesindeki çalışmaları, Başkan Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Üniversite yönetimi de yakından takip etti.

Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesinde içerisinde KYK’ya malzemelerin yer aldığı depoda çıkan yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınırken söndürme çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra TOMA’lar da destek verdi. Bir itfaiye erinin dumandan etkilendiği yangında can kaybının olmaması sevindirirken, kısa sürede büyüyen yangında maddi hasar meydana geldi.