Başkan Ayhan; “Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve arınma ayıdır

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 12.04.2021 20:45:00 0
Başkan Ayhan; “Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve arınma ayıdır

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ayhan, “Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve arınma ayıdır. Heyecan ve hasret ile beklediğimiz Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır.”

Ramazan ayının Müslümanlar açısından çok önemli bir ay olduğunu, Ramazan ayının diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘Kadir Gecesi’ yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca insanın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona on bir ayın sultanı denilmiştir” dedi.

Ramazan ayında oruç tumanın maddi ve manevi birçok faydasının olduğunu, “Oruçlu insan nefsinin aşırı isteklerine ve ihtiraslarına engel olur. Peygamberimiz  : ‘Oruç sabrın yarısıdır’ buyurmuştur ve aynı zamanda; ’Sabır imanın yarısıdır.’ Hadisi şerifleriyle orucun, imanın dörtte biri olduğu belirtilmiştir. Zenginler oruç sayesinde fakir ve yoksulların durumunu daha iyi anlar. Böylece bireyler arasında yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları gelişir” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan “Birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Ramazan ayının buna vesile olmasını temenni eder, “Ramazan ayının şahsımız, ailemiz, milletimiz, bütün İslam alemi ve Hemşehrilerime hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum”  dedi.